back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέθανε ο Τσαρλς Γουέμπ, συγγραφέας του μυθιστορήματος «Ο Πρωτάρης»

Διαβάστε επίσης

Ο Τσαρλς Γουέμπ, ο συγγραφέας, στο μυθιστόρημα του οποίου «The Graduate» (Ο Πρωτάρης) βασίστηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ομότιτλη ταινία του 1967 με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν, πέθανε σε ηλικία 81 ετών λόγω ασθένειας του αίματος.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον μακροχρόνιο φίλο του, δημοσιογράφο Τζακ Μάλβερν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline.

Ο Τσαρλς Γουέμπ, ο οποίος πέθανε στις 16 Ιουνίου στο Ίστμπουρν της Αγγλίας, είχε δηλώσει ότι το εμβληματικό βιβλίο και η ταινία βασίστηκαν σε πραγματικές εμπειρίες από το Λος Άντζελες όπου μεγάλωσε, αν και ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήταν αυτοβιογραφικά.

Ο εκκεντρικός συγγραφέας παρά την επιτυχία του βιβλίου του, κέρδισε μόνο 20.000 δολάρια από τα δικαιώματα της ταινίας και επέλεξε να ζήσει μια ζωή που δεν ήταν γεμάτη με τη λάμψη και τη γοητεία του Χόλιγουντ.

«Εκατομμύρια και εκατομμύρια κερδήθηκαν από το “The Graduate” και εδώ ψάχνω για καμία λίρα για να αγοράσω το σάντουιτς μου – οι άνθρωποι το λατρεύουν» είπε κάποτε ο Γουέμπ στο BBC.

Ο συγγραφέας και η σύζυγός του Ιβ, η οποία πέθανε πέρυσι, έζησαν μια παράξενη ζωή.

Πέρασαν μεγάλο μέρος του χρόνου τους ταξιδεύοντας και διδάσκοντας τα τρία παιδιά τους, τα οποία εκπαιδεύονταν κατ΄οίκον.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα