back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλος Περίπατος: Οι προσδοκίες των καταστηματαρχών εστίασης

Διαβάστε επίσης

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από τους ιδιοκτήτες καφέ και τους καταστηματάρχες εστίασης γύρω από το Σύνταγμα και μέχρι την Μητροπόλεως για τις παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή για τον «Μεγάλο Περίπατο».

Οι καταστηματάρχες εκτιμούν ότι σε βάθος χρόνου τα έργα ανάπλασης θα αποτελέσουν σημαντικό «πόλο έλξης» για τους Αθηναίους, κάτι που όπως υποστηρίζουν θα επιφέρει «εκτίναξη» και στους τζίρους τους.

Προς το παρόν περιγράφουν μια τραγική κατάσταση ελλείψει τουριστών με τον τζίρο τους να είναι πεσμένος μέχρι και σε ποσοστό 80%. Παράλληλα, δηλώνουν ότι λόγω των εργασιών που γίνονται αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή με βαψίματα και μπογιές υπάρχει αυτή η έντονη μυρωδιά με αποτέλεσμα οι πελάτες τους να έχουν περιοριστεί ακόμη περισσότερο. Πάντως, τονίζουν ότι αυτό είναι μόνο πρόσκαιρο και θα αλλάξει μέσα στις επόμενες τρεις μέρες που θα στεγνώσει η μπογιά καθώς θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό το κομμάτι.

« Μας τσάκισε η περίοδος της καραντίνας και το κλείσιμο των συνόρων λόγω κορονοιού. Πέρυσι τέτοια περίοδο τα τραπέζια μας ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Τώρα δουλεύουμε με μικρές παρέες, κυρίως νεαρής ηλικίας», δηλώνουν στον 9.84 ιδιοκτήτες καφέ και κατατηματάρχες εστίασης».

[su_slider source=”media: 233375,233374,233372,233371,233376″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Πάντως, στην συντριπτική πλειοψηφία τους όλοι οι καταστηματάρχες στηρίζουν όλες τους τις ελπίδες με την έλευση των τουριστών και αργότερα με την ολοκλήρωση των έργων του «Μεγάλου Περιπάτου» που θα αποτελέσει όπως εκτιμούν την αφετηρία για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ξενοδοχειακών μονάδων και παράλληλα την επιστροφή σε περιόδους κερδοφόρων τζίρων.

Στην πλατεία Συντάγματος, στον πεζόδρομο της Ερμού και στα καφέ απέναντι από την ιερά Μητρόπολη Αθηνών ήταν πράγματι απακαρδιωτική η εικόνα σήμερα. Λίγες παρέες απολάμβαναν τον καφέ τους και πολλά άδεια τραπεζάκια. Ακόμη και ο πεζόδρομος της Ερμού, που σε αντίστοιχη περίοδο έσφυζε από κόσμο, ήταν σχεδόν άδειος από κόσμο και περαστικούς. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες των συνεργείων του δήμου Αθηναίων για τον μεγάλο Περίπατο συνεχίζονται σήμερα στο ύψος του πεζόδρομου της Ερμού, δίπλα ακριβώς από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στα σημεία που βάφουν οι εργάτες έχουν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες που προειδοποιούν τους πεζούς.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα