back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στρατηγική συμφωνία Υπουργείου Τουρισμού και TUI

Διαβάστε επίσης

Με «στόχο» το 50% των τουριστών που είχε φέρει το 2019 η TUI στη χώρα μας Υπουργείο Τουρισμού και tour operator κατέληξαν σε στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού, την οποία υπέγραψαν ο Υπουργός, Χάρης Θεοχάρης και το μέλος του Executive Board του Ομίλου TUI, Sebastian Ebel.

Αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου με την TUI, ο Υπουργός δήλωσε: «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως σήμερα στην Κω υπέγραψα μια πολύ σημαντική στρατηγική συμφωνία με την TUI.

Σε αυτήν:
– Θέτουμε ως κοινό στόχο το να φέρουμε εφέτος στην Ελλάδα τουλάχιστον το 50% των τουριστών τους οποίους είχε φέρει η TUI το 2019. Υπενθυμίζουμε πως μέσω της TUI πέρσι ήρθαν στη χώρα μας περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες.
– Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα γίνει μέσω της συνδιαφήμισης. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η TUI θα συνεργαστεί σε αυτή τη βάση.
– Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ένα ζήτημα κρίσιμο για την επιτυχία της χρονιάς.
– Επιπροσθέτως, εντείνουμε τις ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στη χώρα μας.
– Δίνουμε έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
– Θα σχεδιάσουμε νέους πλόες κρουαζιέρας για φέτος αλλά και για τις επόμενες χρονιές.
– Εστιάζουμε σε δράσεις ψηφιοποίησης και εμπειρίας απαλλαγμένης από το χαρτί.
Η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς. Ταυτόχρονα, είναι μια συμφωνία η οποία δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού ότι συμφέρει να ανοίξει φέτος την επιχείρησή του.

Συνολικά, η συνεργασία μας με την TUI, μάς επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον».

Από την πλευρά του ο Sebastian Ebel ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος, ξεχωριστός και φιλόξενος προορισμός διακοπών για όλη την Ευρώπη και ιδίως για τους Γερμανούς. Εφέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα. Προσωπικά θα απογοητευτώ αν πετύχουμε μόνο το 50% της περσινής περιόδου. Είμαι βέβαιος πως το 2020 θα καταφέρουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο. Να έρθουν, δηλαδή, τουρίστες στην Ελλάδα και μετά το καλοκαίρι. Δουλέψαμε σκληρά και είχαμε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να διασφαλίσουμε την ισορροπία μεταξύ μιας πολύ καλής εμπειρίας διακοπών και μιας ασφαλούς εμπειρίας».
Οι δύο πλευρές βρέθηκαν στην Κω, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της TUI και της γερμανικής εφημερίδας Bild, που από κοινού προσέφεραν μια εβδομάδα δωρεάν διακοπών σε ιατρικό προσωπικό από τη Γερμανία. Πρόκειται για ιατρούς και νοσηλευτές που έδωσαν τη μάχη κατά του κορονοϊού στην πρώτη γραμμή, με ηρωισμό και αυταπάρνηση.

Η πρωτοβουλία αυτή χαιρετίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση, γι’ αυτό και δόθηκε ειδική άδεια προκειμένου η συγκεκριμένη πτήση, δύο ημέρες πριν από τον επίσημο προγραμματισμό για την άρση των απαγορεύσεων και το άνοιγμα της χώρας, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κω απευθείας από το Αννόβερο.

Στο πλαίσιο του ίδιου μνημονίου ο Υπουργός έθεσε ρητά ως στρατηγικό στόχο την επέκταση της φετινής περιόδου, τουλάχιστον έως τα μέσα Νοεμβρίου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προβούν σε από κοινού ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επέκτασης της τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η TUI δημιουργεί ένα νέο τουριστικό προϊόν για τη δυναμική αγορά της κρουαζιέρας. Πρόκειται για ένα δρομολόγιο με αφετηρία τον Πειραιά και στάσεις αποκλειστικά σε ελληνικά λιμάνια.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα