back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λιγότερα αυτοκίνητα με ήπιες μορφές μετακίνησης προωθεί ο Πειραιάς

Διαβάστε επίσης

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), ένα στρατηγικό σχέδιο που θα οργανώσει το πλαίσιο ανάπτυξης των απαραίτητων και επιθυμητών παρεμβάσεων για τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική πρότυπων ευρωπαϊκών πόλεων, εκπονεί ο Δήμος Πειραιά.

Έτσι αναδεικνύονται δύο κύριες αρχές σχεδιασμού: α) η μειωμένη εξάρτηση από το ΙΧ αυτοκίνητο και β) η ενθάρρυνση των ήπιων μορφών μετακίνησης και της δημόσιας συγκοινωνίας.

Οι συμμετοχικές διαδικασίες είναι χαρακτηριστικό μέρος της εκπόνησης ενός ανάλογου σχεδίου με τους πολίτες και τους σημαντικοί φορείς της πόλης, να εκφράζουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την αστική κινητικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, o Δήμος διεξάγει διαδικτυακή έρευνα όλο τον Ιούλιο, ενώ οι απαντήσεις των πολιτών θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και τη διαμόρφωση στρατηγικών και πολιτικών για τον μελλοντικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό στην πόλη.

«Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στη διαδικτυακή έρευνα για την μετακίνηση στον Πειραιά, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης.

«Οι απαντήσεις τους θα συμβάλλουν καθοριστικά ως προς τις κυκλοφοριακές αλλαγές και τις παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει ο Πειραιάς πιο βιώσιμος και πιο προσβάσιμος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα