back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ για τα ΒΑΕ – Τραυματισμός του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μ. Γιαννάκου

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η κόντρα της κυβέρνησης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αφού όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ), έκανε στροφή 180 μοιρών.

Η κινητοποίηση, η οποία πλαισιώθηκε με παναττική 4ωρη στάση εργασίας, ξεκίνησε με συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας, με τη συμμετοχή και άλλων σωματείων και ομοσπονδιών, όπως η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ και το σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού.

[su_slider source=”media: 233362,233361,233264″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Εκεί ζητήθηκε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, συνάντηση με τον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η οποία δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η διαδήλωση να συνεχιστεί με πορεία στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης.

Επεισόδιο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ

Στη συμβολή των οδών Νίκης και Ερμού, αστυνομικός κλοιός εμπόδισε τη διέλευση της πορείας και όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν, οι δυνάμεις τον ΜΑΤ έριξαν στο οδόστρωμα τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών στον κ. Γιαννάκο, ενώ η συγκέντρωση συνεχιζόταν χωρίς νέα ένταση έξω από το υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης.

Στο μεταξύ προγραμματίστηκε επί τόπου νέα συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των ομοσπονδιών και των σωματείων, και κλιμακίου του υπουργείου, η οποία εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε. Οι διαδηλωτές, μάλιστα, καταγγέλλουν “ότι περιμέναμε στο διάδρομο του υπουργείου 15 λεπτά και δεν μας είδαν ποτέ”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα