back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γνήσιο το ηχητικό Παππά – Μιωνή πραγματογνωμοσύνη που έστειλε στην Προανακριτική,ο ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας

Διαβάστε επίσης

Έκθεση από ιδιώτη πραγματογνώμονα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά- Μιωνή , είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί συρραφή, κατατέθηκε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, φέρεται να έστειλε στην Επιτροπή ο ίδιος ο Σάμπυ Μιωνής, θέλοντας να διαψεύσει τον κ. Παππά, ο οποίος αρχικά είχε μιλήσει για «επιλεκτική απομαγνητοφώνηση», «μεθόδους κοπτοραπτικής» και «βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων του».
Να σημειωθεί ,ότι η Προανακριτική έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της, ωστόσο μέχρι την κατάθεση του πορίσματός της στις 15 Ιουλίου, η γραμματεία της Επιτροπής μπορεί να λαμβάνει έγγραφα ή άλλο υλικό που μπορεί να της φανεί χρήσιμο.

Για θεσμική εκτροπή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την διαβίβαση στην Προανακριτική Επιτροπή της ιδιωτικής πραγματογνωμοσύνης του επιχειρηματία για το ηχητικό Μιωνή. Παράλληλα οι βουλευτές της Προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να συζητήσει η Προκαταρκτική για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis

«Σήμερα, ξεπέρασαν ακόμα και τον χειρότερο εαυτό τους. Δυστυχώς για την Δημοκρατία ο πολιτικός τους κατήφορος δεν έχει τέλος» σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι η Προανακριτική της Βουλής έγινε παιχνίδι στα χέρια ενός ιδιώτη που με τις παράνομες πρακτικές συμπαρασύρει τη ΝΔ και την κυβέρνηση σε έναν επικίνδυνο παρακρατικό βούρκο.

«Ο κόσμος βοά από την κυνική ομολογία Novartis ότι ακολουθούσε παράνομες και αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα και διέφθειρε κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ωστόσο, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιχειρούν τον ύστατο αντιπερισπασμό. Προσπαθούν να θάψουν το σκάνδαλο Νovartis και τις ευθύνες της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, όπως αυτές ξεκάθαρα περιγράφονται στο κείμενο συμβιβασμού της πολυεθνικής εταιρείας με το αμερικανικό δημόσιο», αναφέρει η ανακοίνωση. Ζητούν επίσης από τον Πρόεδρο της Επιτροπής: Να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή προκείμενου να συζητήσει την απόφαση της Αμερικανικής Δικαιοσύνης για την Novartis καθώς το έγγραφο αυτό αποτελεί το πλέον αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο, ενώ κατέθεσαν αίτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής ρωτώντας:

α) εάν νομίμως και προσηκόντως η Επιτροπή δια του προέδρου της δέχεται υπομνήματα και έγγραφα από μάρτυρες που ήδη έχουν εξεταστεί ενόρκως ενώπιόν της, ιδίως δε έγγραφα και υπομνήματα μετά την αναστολή λειτουργίας και συνεδριάσεων της 25η Ιουνίου 2020

β)εάν μπορεί να παραδοθούν οι πορισματικές εκθέσεις των ομάδων των κομμάτων που συμμετέχουν στην Επιτροπή χωρίς να έχει προηγουμένως μεταφραστεί αρμοδίως και επισήμως, χωρίς να καταστεί νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς να σχολιαστεί από αυτές (ομάδες κομμάτων) το έγγραφο του προαναφερόμενου Συμβιβασμού Υπουργείου Δικαιοσύνης και Επιτροπής Κεφααλαιογαράς ΗΠΑ-Νovartis.

Δημήτρης Ράντος – Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα