back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Τα περισσότερα κρούσματα δεν είναι «ορφανά»

Διαβάστε επίσης

Για το άνοιγμα του τουρισμού, τις ιχνηλατήσεις αλλά και τα «ορφανά» κρούσματα στην Ελλάδα, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην εκπομπή «τι τρέχει;» και στον Γιάννη Λαυράνο.

Όπως εξήγησε το να μην εισέλθει κανένα κρούσμα, είναι μη εφικτό. «θέλουμε όμως να είναι όσο το δυνατό λιγότερα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε δύο αντίρροπα ζητούμενα. Το ένα είναι η υγειονομική προστασία της χώρας, που είναι πάνω από όλα και το άλλο είναι να έρθει ένα τμήμα του τουρισμού, κάτι που συμμετέχει στα έσοδα της χώρας. Οπότε πρέπει να βρούμε τη μέση τιμή ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Θυμίζω ότι και για τα σχολεία υπήρχε ένας μεγάλος προβληματισμός και μία μεγάλη ανησυχία από την κοινωνία για το τι θα γίνει και όπως είδατε δεν έγινε κάτι το ιδιαίτερο. Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρχουν μείζονα ζητήματα. Ελάσσονα ζητήματα η λογική λέει ότι θα υπάρξουν, αλλά ελπίζω όχι μείζονα».

Για τα τελευταία «ορφανά» κρούσματα ο Παναγιωτακόπουλος, υπογράμμισε ότι «τα περισσότερα δεν είναι ορφανά, είναι συρροές γύρω από ένα αρχικό κρούσμα. Τα ορφανά είναι πάρα πολύ λίγα και αυτό μας δίνει ένα ένα τόνο αισιοδοξίας. Στα περισσότερα κρούσματα γνωρίζουμε την επιδημιολογική συσχέτιση και συνδέονται μεταξύ τους. Αναφορικά με την Παραμυθιά, έχουν γίνει ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων και είναι ομαδοποιημένα και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει και ένας κατευνασμός στην αρχική ανησυχία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κατευνασμός είναι εφησυχασμός»

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, παράλληλα τόνισε ότι «οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται αλλά έχει ηρεμήσει η κατάσταση επειδή τα κρούσματα είναι ομαδοποιημένα. Πρέπει να ξέρετε ότι ένα κρούσμα που στην αρχή θεωρείται ορφανό, όταν γίνει βαθύτερη και πιο σχολαστική ιχνηλάτηση, πολλές φορές παύει να είναι ορφανό καθώς ανακαλύπτεται ο σύνδεσμός. Επίσης η ιχνηλάτηση απαιτεί για το μέγιστο βαθμό ειλικρίνειας από την πλευρά του κρούσματος και του περιβάλλοντος, διότι χωρίς αυτή την ειλικρίνεια δεν μπορεί να γίνει σωστή ιχνηλάτηση.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα