back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Παναγιωτακόπουλος: “Ισορροπούμε ανάμεσα σε δύο αντίρροπα ζητούμενα”

Διαβάστε επίσης

“Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε δύο αντίρροπα ζητούμενα. Την υγειονομική προστασία της χώρας -που είναι πάνω από όλα- και να έρθει ένα τμήμα του τουρισμού, καθώς συμμετέχει στα έσοδα της χώρας”.
Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.

Το πνεύμα όλης αυτής της προσπάθειας είναι επιδημιολογικό, δεν είναι ατομικό” πρόσθεσε και σημείωσε πως “το να μην εισέλθει κανένα κρούσμα δεν είναι εφικτό. Θα εισέλθουν κάποια κρούσματα αλλά θέλουμε να είναι όσο το δυνατό λιγότερα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης”.

“Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρχουν μείζονα ζητήματα. Ελάσσονα ζητήματα η λογική λέει ότι θα υπάρξουν , αλλά ελπίζω όχι μείζονα”.

‘Οσον αφορά τα τελευταία “ορφανά” κρούσματα ο κ Παναγιωτακόπουλος σημείωσε πως “τα περισσότερα δεν είναι ορφανά, είναι συρροές γύρω από ένα αρχικό κρούσμα. Τα ορφανά είναι πάρα πολύ λίγα και αυτό μας δίνει ένα ένα τόνο αισιοδοξίας”.

Για τεστ επισκεπτών:
“Τα τεστ δεν θα είναι τυχαία. Υπάρχει ένας αλγόριθμος, ένα πρωτόκολλο όπου ο κάθε επισκέπτης θα συμπληρώνει μια φόρμα και θα προσθέτει κάποια στοιχεία για τον ίδιο, για την χώρα που προέρχεται, το ταξίδι του κτλ.
Η φόρμα θα  συμπληρώνεται δύο 24ωρα πριν την αναχώρηση. Όσοι επιλέγονται με τον αλγόριθμο, θα γίνεται το τεστ στην πύλη εισόδου είτε είναι τα χερσαία σύνορα ή αεροδρόμιο” τόνισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα