back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός της λίστας της ΕΕ για τις χώρες από τις οποίες θα δέχεται επισκέπτες από αύριο, οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία Σημειώνεται, πάντως, ότι η Κίνα θα συμπεριληφθεί στη λίστα των ασφαλών τρίτων χωρών, εάν ανοίξει κι εκείνη τα σύνορά της για τους επισκέπτες από την Ευρώπη. Επί του παρόντος, οι 14 χώρες που πήραν το “πράσινο φως” της ΕΕ είναι οι: Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Σερβία, Γεωργία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Αλγερία και Μαρόκο. Επίσης, τα κρατίδια Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Μονακό και Βατικανό.

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του διεθνούς ταξιδιωτικού ομίλου TUI, προκειμένου η Ελλάδα να διαφημιστεί ως ο πρώτος προορισμός του ομίλου, με στόχο την έλευση του 50% των 3 εκ. επισκεπτών που είχε φέρει πέρυσι ο διεθνής tour operator στη χώρα μας. Σε επιφυλακή οι ελληνικές υγειονομικές Αρχές. “Θα εισέλθουν κάποια κρούσματα, αλλά θέλουμε να είναι όσο το δυνατό λιγότερα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης”, τόνισε στον Αθήνα 9.84, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

“Ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας. Με αφορμή τον έναν χρόνο περίπου από την εκλογική νίκη της ΝΔ, σχολίασε ότι “σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές”. Στο μεταξύ, ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο, κατόπιν πρότασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τοποθέτησε στην Προεδρία του ΣτΕ την Ειρήνη Σαρπ, και την Αγγελική Αλειφεροπούλου στην Προεδρία του Αρείου Πάγου.

“Δημόσια αγαθά, όπως το νερό δεν πωλούνται, η χώρα δεν είναι μπανανία” τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΥΔΑΠ, στους οποίους γνωστοποίησε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα της εταιρείας.

Τουλάχιστον 10ετή φορολογική κατοικία στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν όσοι θέλουν να λάβουν δάνειο μέχρι 25.000 ευρώ, σύμφωνα με νομοτεχνική αλλαγή που επέφερε στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός. Την άποψη ότι η προσθήκη αυτή “χτίζει μια ακροδεξιά αντζέντα, αφού έχει ως στόχο να αποκλείσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες”, εξέφρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ικανοποίηση από Ελληνική Λύση, “το νομοσχέδιο θα οικοδομήσει άλλη μια φυλακή χρέους”, προέβλεψε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Με στόχο τη στήριξη χιλιάδων επαγγελματιών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων παρατείνει έως τις 30 Νοεμβρίου την καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έληγε σήμερα.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει στη χώρα θεσμική τάξη, δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, κάτι που, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια αιχμή για την υπόθεση της Novartis. Στο μεταξύ, έκθεση από ιδιώτη πραγματογνώμονα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά- Μιωνή, είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί συρραφή, κατατέθηκε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με φερόμενο αποστολέα τον ίδιο τον Σάμπυ Μιωνή. Για θεσμική εκτροπή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές που συμμετέχουν στην Προανακριτική να ζητούν να συζητήσει η Επιτροπή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis στις ΗΠΑ. Την έντονη αποδοκιμασία της εκφράζει, την ίδια ώρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τις “ανοίκειες”, όπως σημειώνει, “επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών” από πρόσφατες δηλώσεις και δημοσιεύματα.

“Η τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ. Το ζητούμενο, όμως, είναι η ενότητα”, δήλωσε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενόψει της συνεδρίασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για το θέμα, στις 2 Ιουλίου.

Ένοχος και με τη “βούλα” του Αρείου Πάγου, για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου, κρίθηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.
H υπόθεση αφορά τις ομοφοβικές δηλώσεις του το 2019, όταν σε κείμενό του χαρακτήριζε, μεταξύ άλλων, τους ομοφυλόφυλους ως “εκτρώματα της φύσης και άτομα με διανοητική διαταραχή”.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Συνομιλίες αύριο μεταξύ των Πούτιν, Ροχανί και Ερντογάν, με θέμα τη Συρία. “Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνδράμει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Συρίας”, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της 4ης Διάσκεψης των Βρυξελλών. Επίσης, ο κ. Δένδιας, υπενθύμισε “την πρόσφατη μεθόδευση της Τουρκίας, η οποία”, όπως τόνισε, “εργαλειοποίησε τον ανθρώπινο πόνο για να εκβιάσει την ΕΕ”.

Νέα επίθεση Ερντογάν στη Γαλλία, την οποία κατηγόρησε ότι υιοθετεί μια “καταστροφική” προσέγγιση στη Λιβύη. Αυτό, μετά τις χθεσινές επικρίσεις Μακρόν, ο οποίος χθες μίλησε για “ιστορική και εγκληματική ευθύνη” της Άγκυρας σ’ αυτή τη χώρα.

Τον “κώδωνα” του κινδύνου κρούουν επιστήμονες για το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Κώστας Συνολάκης, μίλησε για το θέμα στον Αθήνα 9.84 και τις λεπτομέρειες έχει ο Κώστας Κορέλλης…

Καιρός: Ζέστη και αύριο στην Αττική, με βόρειους ανέμους έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 37 βαθμοί Κελσίου – 34 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα