back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, περίπου ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ. Σε μια αιχμή για τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει “θεσμική τάξη, δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα”, κάτι που, όπως είπε, “είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών”.

…Αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου σημείωσε ότι “ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”. Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας.

… Μεταξύ των θεμάτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου και οι αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπ. Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναμένεται να προτείνει για την Προεδρία του ΣτΕ την Ειρήνη Σαρπ, και την Αγγελική Αλειφεροπούλου για την Προεδρία του Αρείου Πάγου.

“Δημόσια αγαθά, όπως το νερό δεν πωλούνται” τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΥΔΑΠ. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότιο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της πλήρους ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν είναι “μπανανία”, ενώ γνωστοποίησε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι τις επόμενες ημέρες το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα κάνει καμπάνια υπέρ της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα της εταιρείας.

Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς ανοίγουν από αύριο όλες οι πύλες εισόδου στη χώρα μας. Εντός της ημέρας ολοκληρώνεται στους κόλπους της ΕΕ οι σχετικές διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση του καταλόγου με τις χώρες από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος.

Σε λίγη ώρα η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με τα στελέχη της TUI, του μεγαλύτερου οργανωτή ταξιδών στον κόσμο. Θα γίνουν δηλώσεις για τη στρατηγική συνεργασία, προκειμένου η Ελλάδα να διαφημιστεί ως ο πρώτος προορισμός για την TUI και στόχο την έλευση του 50% των επισκεπτών που είχε φέρει πέρυσι ο διεθνής tour operator στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι πέρυσι ο όμιλος διοχέτευσε στη χώρα μας περί τα 3 εκ. επισκέπτες.

…Στο μεταξύ, συγκεκριμένα μέτρα για τους χώρους εντός των ξενοδοχείων, όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται επισκέπτες που θα διαγνωσθούν θετικοί στον Covid 19 προτείνουν 7 Ομοσπονδίες του Τουρισμού. Λεπτομέρειες θα μας πει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

Έκθεση από ιδιώτη πραγματογνώμονα που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά- Μιωνή, είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί συρραφή, κατατέθηκε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Την έκθεση πραγματογνωμοσύνης φέρεται να έστειλε στην Επιτροπή ο ίδιος ο Σάμπυ Μιωνής, θέλοντας να διαψεύσει τον κ. Παππά, ο οποίος αρχικά είχε μιλήσει για “επιλεκτική απομαγνητοφώνηση” και “μεθόδους κοπτοραπτικής”.

Στους 192 οι θάνατοι από επιπλοκές του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς νωρίτερα κατέληξε 79χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ”Αττικόν” – 10 οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Με την τοποθέτηση καθισμάτων στις στάσεις λεωφορείων και την προσθήκη δένδρων συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες στην οδό Σταδίου, στο τμήμα της από την Καραγιώργη Σερβίας έως τη Μητροπόλεως, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Την Πέμπτη συνεδριάζει η διαπαραταξιακή Επιτροπή. Έχουν κληθεί ο Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων και η Επιτροπή Χωρικού Σχεδίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη σε εμπορικό κέντρο, στο δυτικό Παρίσι, στην περιοχή Λα Ντεφένς. Το κτίριο εκκενώνεται προκειμένου να γίνουν έλεγχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ, μάρτυρας ενημέρωσε τις αρχές για ένοπλο άνδρα.

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα έως και το τέλος της εβδομάδας. Ζέστη και στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 36 βαθμοί Κελσίου – 32 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα