back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του νέου κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα ένας άνδρας 79 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ”Αττικόν”.

Ανοίγουν από αύριο όλες οι πύλες εισόδου στη χώρα μας. Εκτός από τα αεροδρόμια τα οποία θα δέχονται πτήσεις και από χώρες εκτός ΕΕ, θα επιτρέπεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό σε όλα τα λιμάνια, ενώ -μεταξύ άλλων- ανοίγουν και οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, του Προμαχώνα, των Καστανιών και των Κήπων.

Εντός της ημέρας ολοκληρώνεται στους κόλπους της ΕΕ οι σχετικές διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση του καταλόγου με τις χώρες από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος. Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με την ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων ολοκληρώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία παρόχων μικρο-χρηματοδοτήσεων μέχρι 25.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες αλλά και ευάλωτες ομάδες που σήμερα δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση.

Σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος μια σειρά νομοσχεδίων, το εθνικό σχέδιο δράσης και οι προγραμματικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου για την περίοδο 2020-2021, καθώς και οι αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπ. Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναμένεται να προτείνει στο τιμόνι του Συμβουλίου της Επικρατείας την Ειρήνη Σαρπ και την Αγγελική Αλειφεροπούλου για την προεδρία του Αρείου Πάγου.

Ματαιώθηκε η συνάντηση κλιμακίου του υπ. Οικονομικών με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ. Το πρωί, σημειώθηκε ένταση έξω από το υπουργείο, όταν διαδηλωτές στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο κτίριο απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ. Ελαφρά τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δίκαιες διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις των εργαζομένων για την αρνητική κατάσταση στα νοσοκομεία, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τη βία και την καταστολή. Ο αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης μας γυρνά σε άλλες εποχές. Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Με την τοποθέτηση καθισμάτων στις στάσεις λεωφορείων και την προσθήκη δένδρων συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες στην οδό Σταδίου στο τμήμα της από την Καραγιώργη Σερβίας έως τη Μητροπόλεως, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Την Πέμπτη συνεδριάζει η διαπαραταξιακή Επιτροπή. Έχουν κληθεί ο Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων και η Επιτροπή Χωρικού Σχεδίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Την ίδια ώρα αλλάζει και η εικόνα στα καφέ και στα καταστήματα εστίασης γύρω από το Σύνταγμα και μέχρι την Εκκλησία της Μητροπόλεως μετά τις παρεμβάσεις. Ο Κωστας Κορέλλης μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και θα μας πει περισσότερα. Κώστα καλό μεσημέρι…..

Νέο καμπανάκι από τον ΟΗΕ. Οι συνθήκες φτώχειας εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού αναμένεται να οδηγήσει τους γονείς να παντρέψουν τα ανήλικα κορίτσια τους προειδοποίησε η Νατάλια Κανέμ, επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία.

Υπολογίζεται ότι, επιπλέον 13 εκατομμύρια κορίτσια ενδέχεται να παντρευτούν και δύο εκατομμύρια να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα έως και το τέλος της εβδομάδας. Ζέστη και στην Αττική . Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 36 βαθμοί Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα