back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του νέου κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα ένας άνδρας 79 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο ”Αττικόν”.

Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας καθώς από αύριο ανοίγουν και για πτήσεις από χώρες εκτός ΕΕ. Εως τις 15 Ιουλίου , παραμένουν κλειστά για απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ισραήλ και Σουηδία. Εντός της ημέρας αναμένεται ο οριστικός κατάλογος, μετά και την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων των μονίμων αντιπροσώπων της ΕΕ.

Εισάγεται αύριο στις 3 μμ προς επεξεργασία, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου προστασίας του πολίτη που θέτει νέους όρους για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις Μεταξύ άλλων, προβλέπει την υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της διαδήλωσης, από τον οργανωτή της, ο οποίος θα ευθύνεται και για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες.

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος μια σειρά νομοσχεδίων, το εθνικό σχέδιο δράσης και οι προγραμματικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου για την περίοδο 2020-2021, καθώς και οι αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπ. Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναμένεται να προτείνει στο τιμόνι του Συμβουλίου της Επικρατείας την Ειρήνη Σαρπ και την Αγγελική Αλειφεροπούλου για την προεδρία του Αρείου Πάγου.

Με την ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων ολοκληρώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία παρόχων μικρο-χρηματοδοτήσεων μέχρι 25.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες αλλά και ευάλωτες ομάδες που σήμερα δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση.

Οριακά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πριν από λίγο ο Γενικός δείκτης Τιμών κατέγραφε απώλειες της τάξης του 0,33% .Περισσότερα θα μας πει ο συνάδελφος Νίκος Καρούτζος.

Ματαιώθηκε η συνάντηση κλιμακίου του υπ. Οικονομικών με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ. Νωρίτερα ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο και απετράπησαν από τα ΜΑΤ. Ελαφρά τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στον οποίο προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Με την τοποθέτηση καθισμάτων στις στάσεις λεωφορείων και την προσθήκη δένδρων συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες στην οδό Σταδίου στο τμήμα της από την Καραγιώργη Σερβίας έως τη Μητροπόλεως, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Την Πέμπτη συνεδριάζει η διαπαραταξιακή Επιτροπή. Έχουν κληθεί ο Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων και η Επιτροπή Χωρικού Σχεδίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν τόσο απροετοίμαστος για τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να απειλήσει την εθνική ασφάλεια της χώρας, όπως αποκάλυψε ο Καρλ Μπερνστάιν του CNN, ο δημοσιογράφος που έφερε στο φως το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ. ΄’Όπως είπε, ο Τραμπ δεν διάβασε σχεδόν ποτέ το ενημερωτικό υλικό που του προετοίμαζαν οι μυστικές υπηρεσίες, ενώ δυο φορές την εβδομάδα δεχόταν κλήσεις από τον Ταγίπ Ερνντογάν.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81ος ετών ο Τσαρλς Γουέμπ, συγγραφέας, του μυθιστορήματος “Ο Πρωτάρης”, πάνω στο οποίο βασίστηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ομότιτλη ταινία του 1967 με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα έως και το τέλος της εβδομάδας. Ζέστη και στην Αττική . Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 36 βαθμοί Κελσίου. 32 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα