back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα στην άνοδο του Κηφισού από την Ιερά οδό μέχρι τις Τρεις Γέφυρες.

Ανοίγουν από αύριο τα σύνορα της χώρας μας και για πτήσεις από χώρες εκτός ΕΕ. Θα παραμείνουν κλειστά έως τις 15 Ιουλίου για ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ισραήλ και Σουηδία. Εντός της ημέρας αναμένεται ο οριστικός κατάλογος, μετά και την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων των μονίμων αντιπροσώπων της ΕΕ.

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς τα περιφερειακά αεροδρόμια ετοιμάζονται να δεχθούν τις πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό.

Nέες προειδοποιήσεις σχετικά με την πορεία του κορονοϊού απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Επισήμανε ότι η πανδημία όχι μόνο απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της, αλλά και «επιταχύνεται», και κάλεσε όλον τον κόσμο να δράσει, χωρίς να περιμένει το εμβόλιο.

Εν τω μεταξύ, τις 505.000 αγγίζουν οι νεκροί από το νέο κορονοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Περισσότερα από 10 εκατομμύρια 278 χιλιάδες τα κρούσματα.

Δεκαπέντε νέα κρούσματα covid 19 επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Συνεδριάζει στις 11, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο. Επί τάπητος θα τεθούν μεταξύ άλλων μια σειρά από νομοσχέδια, το εθνικό σχέδιο δράσης και οι προγραμματικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου για την περίοδο 2020-2021.

Την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις και του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Αφορά την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και την κεφαλαιαγορά.

Από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ξεκινά η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπ. Προστασίας του πολίτη για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Μεταξύ άλλων προβλέπει την υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της διαδήλωσης, από τον οργανωτή της, ο οποίος θα ευθύνεται και για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες.

Επίσης, συγκέντρωση που έχει νομίμως απαγορευθεί θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους, ενώ αν οι υπαίτιοι τέλεσαν βιαιοπραγίες, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το κοινοβούλιο της Κίνας η νομοθεσία περί εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ. Το Πεκίνο εισήγαγε το νόμο ως απάντηση στις περσινές διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας. Καταδίκασαν τον νέο νόμο Ιαπωνία και Ταιβάν.
Η Αθηνά Κορλίρα θα μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με μοναδικό θέμα τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας συνεδριάζει την Πέμπτη 2 Ιουλίου η διαπαραταξιακή Επιτροπή, στην οποία έχουν κληθεί ο Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων και η Επιτροπή Χωρικού Σχεδίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Πιστώνονται σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Μεταξύ άλλων καταβάλλονται επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα στέγασης.

Ξεκινούν σήμερα, οι αιτήσεις για την επιδοτούμενη εκ περιτροπής εργασία στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαπενθημέρου εφαρμογής του οι επιχειρήσεις θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν το άθροισμα των συμβατικών ωρών των μισθωτών τους ανά μήνα και όχι ανά εβδομάδα.

Δύο συγκεντρώσεις αυτή την ώρα, στο κέντρο της Αθήνας. Στο υπ. Εργασίας, η συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ, στο πλαίσιο της τετράωρης παναττικής στάσης εργασίας από αυτή την ώρα, στα νοσοκομεία.

Στην πλ. Κοραή, η ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, διεκδικώντας την διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών στο Δημόσιο.

Θρίλερ στην Κύπρο. Οι σοροί ενός άνδρα και μιας γυναίκας εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Λευκωσία. Πρόκειται για έναν 56χρονο και μια 44χρονη, τους οποίους αναζητούσαν συγγενείς τους, καθώς δεν απαντούσαν σε τηλεφωνικές κλήσεις. Το ενδεχόμενο φόνου και αυτοκτονίας εξετάζει η Κυπριακή αστυνομία.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα . Ζέστη και στην Αττική . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμούς αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα