back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Νέες προειδοποιήσεις για την πορεία του κορωνοϊού απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας ότι η πανδημία όχι μόνο απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της, αλλά και «επιταχύνεται», ενώ κάλεσε όλον τον κόσμο να δράσει , χωρίς να περιμένει το εμβόλιο.

“Ως χώρα μπορούμε να είμαστε παράδειγμα όχι μόνο για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την παγκόσμια συνεισφορά μας στο ερευνητικό κομμάτι», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, που ασχολούνται με την έρευνα αντισωμάτων για τη διάγνωση και θεραπεία του κορωνοϊού .

Την ανάγκη όλες οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου να διεξάγουν τις δραστηριότητές τους με βάση το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, υπογράμμισαν Ελλάδα και ΗΠΑ.

Την παράλυση του κέντρου της Αθήνας από τις πορείες-διαδηλώσεις, την ταλαιπωρία των οδηγών και τις επιπτώσεις στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων έρχεται να βελτιώσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο -μεταξύ άλλων- καθιερώνεται η υποχρέωση έγκαιρης γνωστοποίησης της συνάθροισης, στην κατά τόπο αρμόδια αστυνομική ή λιμενική Αρχή, από τον οργανωτή της. Μια διαδήλωση μπορεί να απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, ή αν ο σκοπός της αντιτίθεται στον σκοπό άλλης συνάθροισης. Συγκέντρωση που έχει νομίμως απαγορευθεί θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους, ενώ αν οι υπαίτιοι τέλεσαν βιαιοπραγίες, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, και του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασίλη Πλιώτα, προκάλεσαν οι δημόσιες επικρίσεις εναντίον εισαγγελικών λειτουργών ,που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες, με αφορμή υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι κ.κ. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας αναφέρουν ότι οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων, είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν. Όμως, συνεχίζουν, «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει του ανοίγματος της χώρας στον τουρισμό την 1η Ιουλίου.

Αναφορικά με τις τρίτες χώρες, η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τη λίστα , η οποία συντάσσεται από την Ευρωπαική Ένωση και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα, η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν, ειδικής φόρμας με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα.

“Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η απόφαση να φορέσει κανείς μάσκα για να βοηθήσει στην αποτροπή της διασποράς του νέου κορωνοϊού, που έχει προσβάλει αριθμό ρεκόρ ανθρώπων σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, είναι προσωπική” είπε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται σήμερα ο καιρός στην Αττική . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα