back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: “Από το Σεπτέμβριο όλα θα είναι πιο λειτουργικά”

Διαβάστε επίσης

Εμβληματική πρωτοβουλία που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, χαρακτήρισε τον Μεγάλο Περίπατο, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Νίκος Αβραμίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου – Ελεωνόρα Ορφανίδου τονίζοντας ότι από το Σεπτέμβριο όλα θα είναι πιο λειτουργικά.

Για την τοποθέτηση νέων κάδων: ‘Έγινε μελέτη για κάθε γειτονιά ανάλογα με τις ανάγκες της. “Έχουν τοποθετηθεί ήδη στο πρώτο, στο τρίτο και στο έβδομο διαμέρισμα και θα ακολουθήσει και το έκτο που είναι και το δυσκολότερο”

Νέα αντιγκράφιτι- πρωτοβουλία του Δήμου:
Έχουν γίνει δράσεις στο Πεδίο του Άρεως, στα Αναφιώτικα στην Πλάκα, είναι σε εξέλιξη στην Πατησίων ενώ έχει γίνει και στο πολιτιστικό κέντρο “Μελίνα Μερκούρη.
Μία πρωτοβουλία αποκατάστασης σε εμβληματικά σημεία η οποία θα
συνεχιστεί”.

Κόκκινοι κάδοι:
“Υπήρχαν σε 120 σημεία και τώρα φτάσαμε τα 250 σημεία της πόλης.
Μέσα ρίχνουμε ρούχα, παπούτσια και δερμάτινα είδη. Το 2% από αυτά, επιστρέφει σε δομές του Δήμου αφού απολυμανθεί και είναι σημαντικό” όπως είπε ο κ Αβραμίδης πως “όλα αυτά δεν καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί μεγάλη μείωση από τέτοιου είδους απορρίμματα”.

Από το 2021 θα ανακοινωθούν οι νέοι στόχοι και θα υπάρξει και ενημέρωση του κόσμου, ενώ παράλληλος στόχος είναι να μπει η ανακύκλωση στα σχολεία προκειμένου τα παιδιά να φέρουν αυτή τη νοοτροπία και στο σπίτι τους”.

Κομποστοποίηση:
“Το 40% των απορριμμάτων είναι οργανικά και μόλις αναπτυχθεί η κομποστοποίηση στις γειτονιές θα βελτιωθεί συνολικά η εικόνα της πόλης.
Θα λειτουργήσει ένας νέος,σύγχρονος σταθμός μεταφόρτωσης χωρίς οσμές”.

Παράλληλα -όπως είπε- “τρέχει ένα πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης όπου μαζεύονται οργανικά απορρίμματα από ξενοδοχεία, νοσοκομεία και στρατόπεδα με στόχο να περάσει το πρόγραμμα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας , επιφέροντας ένα σημαντικό συμμάζεμα στην πόλη”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα