back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ACB: Μπαρτσελόνα-Μπασκόνια διεκδικούν απόψε τον τίτλο του πρωταθλητή

Διαβάστε επίσης

Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια μονομαχούν απόψε στον τελικό της ACB στη Βαλένθια, για τον τίτλο του πρωταθλητή. Τζάμπολ στις 21:00 με τηλεοπτική μετάδοση από το COSMOTE Sport 4.

Οι δύο ομάδες ήταν αυτές που από τις δώδεκα συμμετέχουσες στην τελική φάση της Liga Endesa, σε μια σεζόν που ολοκληρώνεται με διαφορετικό τρόπο λόγω της πανδημίας.

Η Μπαρτσελόνα φτάνει στον τελικό για 28η φορά στην ιστορία της και διεκδικεί το 16ο πρωτάθλημα. Οι Βάσκοι συμμετέχουν σε τελικούς για ένατη φορά έχοντας τρεις κατακτήσεις.

Barcelona y Baskonia opositan a campeón
Τόμιτς (Μπαρτσελόνα) και Σενγκέλια (Μπασκόνια) και το τρόπαιο του πρωταθλητή

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί άλλες τρεις φορές αντιμέτωπες στους τελικούς, μάλιστα σε τρεις διαδοχικές σεζόν (2008-2010), με τους Βάσκους να έχουν δύο «σκούπες» με 3-0 (2008 και 2010) και τους Καταλανούς μία νίκη με 3-1 (2009).

Ο αποψινός αγώνας έχει και ιδιαιτερότητες για δύο πρόσωπα. Ο μεν Σβέτισλαβ Πέσιτς αν και έχει συμβόλαιο λέγεται πως σε πιθανή ήττα μπορεί να απομακρυνθεί, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ή τον Σέρτζιο Σκαριόλο υποψήφιους αντικαταστάτες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Από την άλλη ο τελικός θα είναι για τον Τόκο Σενγκέλια το τελευταίο μετά από έξι χρόνια στην Μπασκόνια, καθώς έχει ήδη συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα