back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική Αρχή για τα ωράρια των φαρμακαποθηκών

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση στην Δημοτική Αρχή για την επέκταση του ωραρίου των φαρμακαποθηκών εξαπέλυσαν οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Κοινό σημείο αναφοράς των πέντε παρατάξεων είναι ότι η επέκταση του ωραρίου των φαρμακαποθηκών δεν εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον αλλά συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν την απόσυρση της επίμαχης απόφασης. 
Το θέμα είχε θέσει από τον περασμένο Απρίλιο η Λαϊκή Συσπείρωση της Αθήνας ωστόσο συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και αφού οι συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις συγκέντρωσαν τις απαιτούμενες υπογραφές για να ενταχθεί στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Κακώς παρεμβαίνει ο Δήμος, Νάσος Ηλιόπουλος- Ανοιχτή Πόλη
“Πρώτα από όλα η απόφαση που πάρθηκε από τον αρμόδιο αντίδημαρχο δεν απαντά σε καμία πραγματική ανάγκη. Δεν υπήρξε έλλειψη φαρμάκων. Για το εάν υπάρχει κοινωνική ανάγκη: υπάρχει ανάγκη κάποιας φαρμακαποθήκης. Το δημοτικό συμβούλιο όμως δεν πρέπει να κοιτά τα συμφέροντα μιας φαρμακαποθήκης αλλά το κοινό καλό.
Μέσα σε αυτές τις μέρες που λέγαμε ότι χειροκροτούμε τους ήρωες που έμειναν στις δουλειές τους και έκαναν με κίνδυνο ατη δουλειά τους, είναι αντιφατικό να έρχεται το δημοτικό συμβούλιο και να τους λέει ότι ανατρέπει το ωράριο και την σύμβαση τους. Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να δείξει κοινωνική συναίσθηση και να πάρει πίσω αυτή την απόφαση”.

Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, Παύλος Γερουλάνος- Αθήνα Είσαι Εσύ
“Είτε είσαι στυγνός νεοφιλελεύθερος είτε κουμμουνιστής κοιτάς αυτή την απόφαση και ξύνεις το κεφάλι σου. Διότι ούτε τον ανταγωνισμό υπηρετεί, ούτε τον οικονομικό σχεδιασμό, ούτε διασφαλίζει τον εργοδότη, ούτε προτατεύει τον εργαζόμενο. Υπηρετεί ευκαιριακά και μόνο κάποιες φαρμακαποθήκες απέναντι σε άλλες, κάποια συγκεκριμένα φαρμακεία που παίρνουν εκπτώσεις από τις συγκεκριμένες φαρμακαποθήκες. Για έναν πολιτικό με τη δική σας εμπειρία, κάποιος που δεν σας ξέρει θα υποθέσει ότι ή βρήκατε την εξουσία και την εξασκήσατε ή ότι έχετε λόγο να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα της εταιρείας του κ. Μαρινόπουλου. Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι η ηθική σας σηκώνει αμφισβήτηση το μόνο που μπορώ να συμπερανω ότι δεν κατάλαβατε το θος σας και σας ζητώ να πάρετε την υπογραφή σας πίσω”.

Να αποσυρθεί η απόφαση, Νίκος Σοφιανός- Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας
“Δεν υπηρετούνται να συμφέροντα των εργαζομένων. Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου οι οποίες είναι σε ισχύ παρά το ότι έχουμε μπει σε αποκλιμάκωση της καραντίνας. Όσον αφορά το επιχείρημα ότι θα άνοιγαν θέσεις εργασίας, δεν υπάρχουν προσλήψεις. Αντίθετα, υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας και η συζήτηση που επιδιώκουμε είναν να υπάρχει απόφαση. Πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί για το εάν πρέπει να είναι σε ισχύ αυτή η απόφαση του αντιδημάρχου έχοντας έγκριση φυσικά από τον κ.Δήμαρχο -δεν λειτούργησε πρωτοβουλιακά ο κ. Κορομάντζος. Θέλουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί για να μην ισχύει αυτή η απόφαση. Έχει το δικαίωμα το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί σε σχέση με το εάν συμφωνεί με το μέτρο ή ζητά την απόσυρσή του. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να αποσυρθεί”.

Τα συμφέροντα έχουν όνομα, Πέτρος Κωνσταντίνου- Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
” Όλοι στο Σώμα και ο κ. Κορομάντζος θα πρέπει να λάβουν υπόψη τι σήμανε αυτή η υπογραφή για τις ζωές αυτών των ανθρώπων. Μια υπογραφή, κυριολεκτικά, να σου αλλάζει όλη τη ζωή, όλο τον προγραμματισμό. Οι ζωές των εργαζόμενων μετράνε και μάλιστα των πολύ σκληρά εργαζόμενων, αυτών που ήταν στην πρώτη γραμμή την εποχή της πανδημίας, χωρίς μέτρα προστασίας. Χρειάζεται να ανακαλέσουμε αυτή την απόφαση. Η τοποθέτηση ότι με αυτή την αλλαγή θα έρθει περισσότερο προσωπικό δεν δούλεψε. Το επιχείρημα ότι δεν μας αφορούν εμάς σαν Δημοτικό Συμβούλιο οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι σοβαρό επιχείρημα. Μέσα σε αυτό τον μήνα υπήρξαν αυθαιρεσίες που παντάνε ακριβώς στο πράσινο φως για την επκταση του ωραρίου. Στις επιχειρήσεις του Μαρινόπουλου είχαμε την αυθαίρετη επέκταση του ωραρίου. Οι εταιρείες και τα συμφέροντα έχουν όνομα και επίθεστο. Εγώ τα είπα Μαρινόπουλοι, Κυρανάκηδες, Γιαννακόπουλοι”.

Παραβιάζετε εργασιακή σύμβαση, Ντίνα Ρέππα- Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα
“Οφείλετε εξήγηση κ. Κορομάντζο για αυτό. Διότι τα Σάββατα υπήρχε εφημερία, υπήρχαν ανοιχτές φαρμακαποθήκες τα Σάββατα και μάλιστα είχαν βγει οι εφημερίες μέχρι το τέλος του έτους. Παραβιάσατε ό,τι είχε προχωρήσει όχι μόνο αλλάζοντας το αλλά επειμένατε και να μη φέρνετε το θέμα στο Δημοτικο Συμβούλιο. Δεν δείχνετε καμία δημοκρατική ευαισθησία και ταλαιπωρείτε αυτό τον κόσμο επί 2.5 μήνες.
Έχετε καταλάβει το πολιτικό ζήτμα που έχετε ανοίξει; Ότι ο δήμος της Αθήνας με πολιτική του απόφαση παραβιάζει σύμβαση εργασίας και κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα εργαζόμενων επιεδή σας δίνει τη δυνατότητα το νόμος. Στην πραγματικότητα είναι απόφαση για λειτουργήσει πιλοτικά αρχικά και μετά συνολικά. Είναι ντόμινο για την παραβίαση δικαιώμάτων”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα