back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας – Τυνησία: Υπογραφή συμφωνίας θαλασσίων μεταφορών

Διαβάστε επίσης

Για περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τυνησίας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά την υπογραφή Συμφωνίας Θαλασσίων Μεταφορών στην οποία προχώρησε σήμερα με τον Τυνήσιο ομόλογό του, Νουρεντίν Εράι, στην Τύνιδα.

Ο κ Δένδιας παράλληλα σημείωσε ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει τον καίριο σταθεροποιητικό και εποικοδομητικό ρόλο της Τυνησίας στην περιοχή» τονίζοντας ότι τον χαροποιεί το γεγονός ότι υπάρχει κοινή αντίληψη ως προς τον τρόπο που οι δύο χώρες προάγουν τις εξωτερικές τους σχέσεις βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

«Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, από ότι συμβαίνει με την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, η οποία αντιβαίνει άμεσα τις Αποφάσεις του ΟΗΕ και τα Συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, ενώ αποσταθεροποιεί την περιοχή» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο κ Δένδιας δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Τυνήσιο ομόλογό του ότι «για την επίλυση της λιβυκής κρίσης, απαιτείται μία λύση που να προέρχεται από τους ίδιους τους Λίβυους. Χωρίς ξένους παράγοντες, χωρίς ξένους στρατούς». «Στην επίλυση της κρίσης αυτής, θεωρούμε ότι η Τυνησία δύναται να παίξει έναν πολύ εποικοδομητικό ρόλο» κατέληξε.

Αλέξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα