back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Δύο νέες εκθέσεις σε Αθήνα και Άνδρο

Διαβάστε επίσης

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή σχεδίασε δύο νέες εκθέσεις σε Άνδρο και Αθήνα. Και οι δύο εκθέσεις ξεκινούν από 1 Ιουλίου, χωρίς εγκαίνια, όπως επιβάλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η έκθεση, «Αφαιρετικές προσεγγίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών της Διασποράς» με έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, που ξεκινά την 1η Ιουλίου στην Άνδρο, εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού του Ιδρύματος να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό έργα δημιουργών οι οποίοι είτε γεννήθηκαν είτε σε κάποια στιγμή της ζωής τους εγκαταστάθηκαν και συνεχίζουν να ζουν στη χώρα υποδοχής.

Η προγραμματισμένη για το φετινό καλοκαίρι αναδρομική έκθεση του Γιώργου Ρόρρη στο νησί της Άνδρου δεν ακυρώνεται, αλλά, λόγω συνθηκών, μετατίθεται σε καταλληλότερο χρόνο.

Οι καλλιτέχνες που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα: Chryssa (Χρύσα Βαρδέα), Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης), Θεόδωρος Στάμος, Γιάννης Κουνέλλης, Λουκάς Σαμαράς, Θάνος Τσίγκος, Τζον Χριστοφόρου, Ντίκος Βυζάντιος, Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος), Σοφία Βάρη, Μπάμπης Βεκρής (Electros), Νάσος Δάφνης, Κώστας Ανδρέου, George Negroponte, Μαρκ Χατζηπατέρας, Νάκης Παναγιωτίδης, Άλκης Πιερράκος, Άρης Κουτρουλής, Lynda Benglis.

Επιμέλεια έκθεσης: Κυριάκος Κουτσομάλλης
Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου – 27 Σεπτεμβρίου 2020
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή 11:00-15:00 & 18:00-21:00
Δευτέρα 11:00-15:00 | Τρίτη κλειστά
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Οδός Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Χώρα, Άνδρος 845 00, T. 22820 22444

«Η παιδική φαντασία αντίδοτο στην απομόνωση»

Η έκθεση αφορά ζωγραφικές διαδρομές στην παιδική φαντασία σε περίοδο δυσοίωνων συγκυριών και προέκυψε από την ανοιχτή πρόσκληση (open call) που απηύθυνε το Μουσείο σε παιδιά να θέσουν σε εγρήγορση τη φαντασία τους, υπερβαίνοντας τη νωχελική αδράνεια του κατ’ οίκον περιορισμού και να ζωγραφίσουν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εντελώς ελεύθερα, θέματα που ενέπιπταν στην προσοχή τους.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους εμπνευστές της δράσης, καθώς 252 παιδιά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Όλες οι προτάσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, ενώ από την 1η Ιουλίου θα εκτίθενται στο πρώτο υπόγειο του Μουσείου, στο Παγκράτι.

Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2020
Ωράριο λειτουργίας Ιούνιος – Ιούλιος: Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 18:00
Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 – 20:00 | Δευτέρα, Τρίτη κλειστά
Αύγουστος – Σεπτέμβριος: Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 18:00 Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 – 20:00 | Δευτέρα κλειστά

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή λαμβάνει σειρά απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα