back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Βίτσας: Αν κάποιοι θέλουν να βουτηχτούν στην λάσπη εμείς δεν θα ακολουθήσουμε

Διαβάστε επίσης

Στο κεντρικό μαγκαζίνο του Αθήνα 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπάρχουν δύο ανοιχτά σκάνδαλα είπε ο κ. Βίτσας «της Νovartis και σε ποια μέσα ενημέρωσης κατέληξαν τα 20 εκ ευρώ. «Στο σκάνδαλο της Νovartis εμπλέκονται γιατροί, στελέχη της εταιρίας, του δημοσίου και πολιτικοί», τόνισε ο κ Βίτσας και πρόσθεσε ότι «υπάρχει τουλάχιστον παράλειψη καθήκοντος σε πολιτικό επίπεδο από την τότε πολιτική ηγεσία».

Όπως τόνισε «δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές και η πολιτική ηγεσία να μην το έχει πάρει χαμπάρι. Και μόνο από αυτό προκύπτουν πολιτικές ευθύνες». Για το ζήτημα της καταγραφής ο κ. Βίτσας  υπογράμμισε ότι: «από τη στιγμή που ο κ Παππάς απάντησε και μάλιστα με ουσιαστικό και αυτοκριτικό τρόπο, για εμάς το θέμα θεωρείται λήξαν».

Για τις δημοσκοπήσεις

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις ο κ. Βίτσας τόνισε ότι δεν τον προβληματίζει το αποτέλεσμα «αυτό που με προβληματίζει είναι το πως θα θωρακίσουμε όλο και περισσότερο την Δημοκρατία και τη διαφάνεια στη χώρα μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς δημιουργεί μια μετατόπιση από τα κύρια ζητήματα που θα πρέπει να συζητάμε.  Αν κάποιοι θέλουν να βουτηχτούν στην λάσπη, τους λέω πως εμείς δεν θα ακολουθήσουμε».

Για εθνικά θέματα

Τέλος, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «με ανησυχεί, όχι μόνο η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και το ότι ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα