back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αυγενάκης στη Βουλή: «Η ΕΠΟ σαμποτάρει μία εθνική προσπάθεια»

Διαβάστε επίσης

Δριμύτατη επίθεση κατά της ΕΠΟ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας για την τροπολογία που έχει καταθέσει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τα κωλύματα εγγραφής και τους περιορισμούς συμμετοχής σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις.

Με αφορμή την πρόθεση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να αποσύρει την υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League, ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε τη διοίκηση της ΕΠΟ ότι επιχειρεί να σαμποτάρει μία εθνική προσπάθεια για ποδοσφαιρικά μικροσυμφέροντα, ενώ έκανε λόγο για πιθανό εκβιασμό προς την κυβέρνηση.

«Το Ηράκλειο “βράζει”. Η πρόθεση της ΕΠΟ να αποσύρει την υποψηφιότητα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών. Ο φάκελος είναι πληρέστατος και η αρμόδια επιτροπή αξιλόγησης της UEFA απέστειλε εγγράφως συγχαρητήρια. Η διοίκηση της ΕΠΟ επιχειρεί να σαμποτάρει μία εθνική υπόθεση για ποδοσφαιρικά μικροσυμφέροντα και πιθανό εκβιασμό προς την κυβέρνηση» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού και συμπλήρωσε: «Κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε σε άλλες εποχές. Έχουν παρέλθει οι εποχές των εκβιασμών και των “μαγαζιών”. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα εκβιάσουν μέσα από ΜΜΕ παραπληροφόρησης ή «δημοσιογραφικά πιστόλια» την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε γραμμάτια εξαργυρώνει, ούτε χρωστάει πουθενά».

Για την απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου είπε:

«Το Ηράκλειο, η Κρήτη όλη, βράζει! Η πρόθεση της ΕΠΟ, σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Δέδε, εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ, να αποσύρει την υποψηφιότητα για διοργάνωση στο Παγκρήτιο του τελικού του UEFA Conference League το 2022 ή το 2023, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και εξαιρετική δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας.

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου είναι πληρέστατος, εκπονήθηκε χωρίς κόστος και η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της UEFA απέστειλε προσφάτως συγχαρητήρια κι όμως κάποιοι σύμβουλοι της ΕΠΟ επιχειρούν να σαμποτάρουν μια εθνική προσπάθεια! Μια τόσο τιμητική ανάθεση ευρωπαϊκού τελικού δεν αφορά μόνο στην πόλη του Ηρακλείου, στο νομό, στην Κρήτη, αφορά σε όλη την Ελλάδα. Οικονομικά, τουριστικά, σε επίπεδο κύρους και αναγνώρισης.

Κι όμως για μικροσυμφέροντα ποδοσφαιρικά, τυφλή κόντρα και πιθανό εκβιασμό στην Κυβέρνηση, κάποιοι στην ΕΠΟ τορπιλίζουν!

Ο κόσμος στο Ηράκλειο είναι ανάστατος. Οι παραγωγικοί φορείς πριν από λίγο, εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας».

Και ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέληξε: «Να συστηθούμε ξανά λοιπόν, γιατί ορισμένοι, λίγοι βέβαια, νομίζουν ότι ζούμε σε άλλη περίοδο. Σε άλλες εποχές. Να θυμίσω λοιπόν ότι έχουμε Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι Αλέξη Τσίπρα. Ότι έχουν παρέλθει οι εποχές των εκβιασμών, των μαγαζιών κ.ο.κ. και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν είναι ο “Γιώργος” που επικαλείται ο κ. Παππάς στους διαλόγους που δημοσιεύονται τελευταία, αλλά ο υποφαινόμενος.

Και τα λέω αυτά, διότι κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι θα εκβιάσουν, μέσα από Μέσα παραπληροφόρησης ή “δημοσιογραφικά πιστόλια”, την Κυβέρνηση για τις αποφάσεις της που βρίσκονται στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και του νοικοκυρέματος του αθλητισμού.

Σας το ξαναλέω λοιπόν, με ευθύτητα: ο πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή μας ούτε εκβιάζεται, ούτε γραμμάτια εξαργυρώνει, ούτε χρωστάει πουθενά.

Και βέβαια, πιο χρήσιμο -από τα να μιλούν κάποιοι αόριστα και υποκριτικά- σε αυτή την αίθουσα, θα ήταν να μιλήσουν ονομαστικά. Να φανεί ποιους εκπροσωπούν που θίγονται από τις πρωτοβουλίες μας. Και όχι να κρύβονται πίσω από αχυρανθρώπους και σκοτεινές διαδικασίες, κάτι που τα μέλη της ΕΠΟ γνωρίζουν πολύ καλά.

Για την Κυβέρνηση, προτεραιότητα είναι οι αθλητές, η αθλητική οικογένεια και πώς θα συνδράμουμε ουσιαστικά ώστε να αναβαθμιστεί το αθλητικό οικοσύστημα της χώρας.

Διαφάνεια και νοικοκυροσύνη παντού! Και όποιος ενοχλείται ας βγει ο ίδιος να μιλήσει και εδώ είμαστε να του εξηγήσουμε ότι χρειαστεί!».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα