back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Σύψας: “Οταν ανοίγουμε την κοινωνία και τον τουρισμό περιμένουμε να έχουμε και αυτό τον αριθμό των κρουσμάτων”

Διαβάστε επίσης

Καθησυχαστικός για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας εμφανίστηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση, ο Νικόλαος Σύψας.

Ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας των Λοιμώξεων στο πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής -του υπουργείου Υγείας – Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών Δημόσιας Υγείας τόνισε χαρακτηριστικά:

“Είναι κάτι αναμενόμενο,όταν ανοίγουμε την κοινωνία και όταν ανοίγουμε τον τουρισμό περιμένουμε να έχουμε και αυτό τον αριθμό των κρουσμάτων. Δεν είναι ένας αριθμός που μας καθησυχάζει αλλά δεν είναι και ένας αριθμός που μας χτυπά ένα καμπανάκι κινδύνου”.

“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα κρούσματα που είναι στην κοινότητα, όχι τόσο των τουριστών. Μας ενδιαφέρει η διασπορά στην κοινότητα, η οποία δεν θα ξέρουμε από που προέρχεται. Αυτό θα είναι ένα καμπανάκι, όπως και αν έχουμε συνέχεια περισσότερα κρούσματα από την προηγούμενη ημέρα και όταν ο δείκτης μετάδοσης R, έχει αυξητικές τάσεις και τείνει να φτάσει στο 1.
Αυτή τη στιγμή ο δείκτης είναι περίπου στο μισό. Άρα είμαστε σε σχετικά καλή κατάσταση.

Όσον αφορά στο φάρμακο, “έχουμε αυτή τη στιγμή τη Ρεμδέσιβίρη, ένα φάρμακο που βελτιώνει την πρόγνωση των ασθενών με κορονοίο και πιστεύω θα είναι διαθέσιμο για τους Έλληνες το φθινόπωρο.
Επίσης έχουμε καλά νέα από παλιά φάρμακα που φαίνεται ότι δουλεύουν.

Για το εμβόλιο ο κ Σύψας ανέφερε πως “είναι εντελώς απίθανο να έχουμε εμβόλιο αποτελεσματικό και ασφαλές στο φαρμακείο της γειτονιάς , ώστε να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού, τον επόμενο χρόνο”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα