back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λίνα Νικολακοπούλου, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Γιώργος Περρής στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Σε μια εποχή που καταναλώνει με μανία γρήγορα singles, σ’ αυτές τις περίεργες μέρες με τις πρωτόγνωρες συνθήκες γύρω μας, η κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου δίσκου είναι λόγος για γιορτή, είναι μια κίνηση αληθινά ελπιδοφόρα.

Είκοσι χρόνια από την πρώτη φορά που συνεργάστηκαν δισκογραφικά, η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα και η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου συναντώνται ξανά στο νέο άλμπουμ του Γιώργου Περρή, «Σταθερά στα Όνειρα», στο οποίο συμμετέχει και ο Άρης Δαβαράκης.

Με αυτή την αφορμή, η Ευανθία, η Λίνα και ο Γιώργος μίλησαν στην Τασούλα Επτακοίλη και στον Αθήνα 9.84.

Λίνα Νικολακοπούλου:
«Οταν είσαι παρέα και όταν εργάζεσαι παρέα, με ανθρώπους που έχουν την ίδια όρεξη, το ίδιο πείσμα, νομίζω τα κατορθώνεις όλα, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες.
Για εμάς είναι ένα μικρό θαύμα, καθώς την ώρα που εμείς αποφασίσαμε να γίνει αυτό το cd, αυτά τα τραγούδια, ήταν όλα αναστατωμένα και άγνωστα λόγω κορονοϊού, κάτι όμως μας οδηγούσε “Σταθερά στα ‘Ονειρα”
Έχουμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα και έχουμε τη χαρά να ανταποκρίνεται ο κόσμος».

Ευανθία Ρεμπούτσικα:
«Το δημιουργήσαμε με πολύ αγάπη και μεράκι, για μας ήταν μια όαση μέσα στην πανδημία.
Το πιο παρηγορητικό πραγματικά είναι, για όσους έχουμε πάρα πολλά χιλιόμετρα στο σακίδιο μας, το ότι μπορούμε ακόμα και δημιουργούμε.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη “ερημιά” να περνούν τα χρόνια και ο δημιουργός να είναι στον “αέρα”.

Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν τα πράγματα, αλλάζουν τα γούστα.
‘Όταν όμως μπορείς να βρίσκεσαι εδώ, να μιλάς και να επικοινωνείς και να περιμένουν με χαρά το έργο σου, τότε πραγματικά νιώθω ευγνωμοσύνη.
Τα τραγούδια αυτά έχουν λόγια ζωής, έχουν εικόνες, έχουν ιστορίες.
Ο Γιώργος έδωσε στα τραγούδια ψυχή»

Γιώργος Περρής:
«Θα τους είμαι για πάντα ευγνώμων γιατί μέσα μου άνοιξε μια πόρτα χωρίς επιστροφή. Μπήκα σε ένα στούντιο με δυο τεράστιους δημιουργούς, εκεί υπήρξε η άποψη του ενός, η άποψη του άλλου, το συναίσθημα του ενός το συναίσθημα του άλλου, όλο αυτό είναι μια ζύμωση πολύ ιδιαίτερη, πολύ ουσιαστική»

‘Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τραγούδι “traveller” και στους στίχους “μέσα μου μια πόρτα ανοίγει, ξυπόλητη κυλάει να φύγει η ψυχή στο όνειρο μακριά…
θάλασσα και ούτε ένα κύμα δεν γύρισε, δεν είπε κρίμα που πάει, όπου πάει αυτή η ζωή.
«Αυτό το τραγούδι και αυτοί οι δύο στίχοι με διέλυσαν»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα