back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κίνα: Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα δοκιμής εμβολίου για τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Η κινεζική εταιρεία China National Biotec Group (CNBG) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα πρώτα αποτελέσματα της δοκιμής σε ανθρώπους ενός υποψήφιου εμβολίου της κατά της Covid-19 δείχνουν ότι μπορεί να ασφαλές και αποτελεσματικό.

Πρόκειται για το δεύτερο πειραματικό εμβόλιο της εταιρείας που έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε κλινική έρευνα.

Το πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσει μονάδα της CNBG που εδρεύει στο Πεκίνο προκάλεσε υψηλού επιπέδου αντισώματα σε όλους τους μετέχοντες που εμβολιάστηκαν στη Φάση 1/2 κλινικής δοκιμής που αφορά 1.120 υγιείς ανθρώπους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της δοκιμής, αναφέρει η CNBG σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης WeChat, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένες ενδείξεις.

Σε κινεζικές εταιρείες και ερευνητές έχει επιτραπεί να δοκιμάσουν οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού σε ανθρώπους στην Κίνα και στο εξωτερικό, κάτι το οποίο δίδει στην Κίνα ένα σημαντικό προβάδισμα στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά της Covid-19, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 500.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

Η CNBG, θυγατρική του κρατικού ομίλου China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι άλλο ένα υποψήφιο εμβόλιο που παρήχθη από την μονάδα της που εδρεύει στην Ουχάν είχε προκαλέσει επίσης υψηλού επιπέδου αντισώματα με ασφάλεια στους μετέχοντες σε κλινική δοκιμή βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων.

Ένα πειραματικό εμβόλιο θα πρέπει να αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στην “Φάση 3” μιας δοκιμής του σε ανθρώπους, κατά την οποία στρατολογούνται χιλιάδες μετέχοντες, ώστε να μπορεί να πάρει το πράσινο φως για διάθεση στην αγορά.

Η CNBG ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διεξαγάγει δοκιμή “Φάσης 3” για υποψήφιο εμβόλιό της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο ποιο πειραματικό εμβόλιό της θα δοκιμαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα