back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια, τα κρούσματα κορονοϊού στον πλανήτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

Περισσότερα από 110 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα.

«Σχετικά καλή» χαρακτήρισε την κατάσταση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, σημείωσε ότι εκείνο που προβληματίζει είναι η διασπορά του ιού στην κοινότητα και όχι τα εισαγόμενα κρούσματα. Δεν απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε νησιωτικές περιοχές, αν παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών μπαίνει σε εφαρμογή ενόψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου. Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να την έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας. Από την Τετάρτη εξάλλου ανοίγουν και τα σύνορα των Ευζώνων, ενώ Πάτρα και Ηγουμενίτσα αρχίζουν να δέχονται πλοία από Ιταλία. Ανοικτά για τα κρουαζιερόπλοια και τα λιμάνια σε Πειραιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Βόλο και Κατάκολο.

Διαφορετική η όψη που παίρνει σταδιακά η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο τμήμα που ενώνει την Σταδίου με την Φιλελλήνων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Ήδη διαμορφώθηκε επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας, ενώ υπάρχουν τρεις λωρίδες για όλα τα οχήματα και μία για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως δημιουργείται εσοχή για στάση λεωφορείων.

Δύο πυροσβέστες, που μετείχαν σε κατάσβεση φωτιάς στην περιοχή Πηγάδια της Αχαΐας, τραυματίστηκαν, όταν για αδιευκρίνιστους -επί του παρόντος- λόγους, ανατράπηκε το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαιναν. Απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια συναδέλφων τους και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο της Πάτρας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λίγκα. Στις 7 και τέταρτο Άρης – ΠΑΟΚ και στις 9 και μισή ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Για τα Play Out: στις 7 και μισή, Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα