back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη παραμένει το πολιτικό θερμόμετρο με αιχμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, αλλά και τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Κάλεσμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί δημοσίως και με σαφήνεια για το εάν γνώριζε για όσα αναφέρονται στη συνομιλία Παππά – Μιωνή απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, διερωτάται πώς γίνεται η υπόθεση της Novartis, στις Ηνωμένες Πολιτείες να χαρακτηρίζεται σκάνδαλο, και στην Ελλάδα, σκευωρία.

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για μία αρχική λίστα υγειονομικά ασφαλών τρίτων χωρών με τις οποίες μπορούν να ανοίξουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου, φέρονται να κατέληξαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της Ε.Ε. Πρόκειται για μία λίστα 14 συν μία χώρες, ανάμεσά τους Σερβία, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Ιαπωνία όπως επίσης Μαρόκο, Τυνησία και Αλγερία. Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και η Κίνα, υπό τον όρο να ανοίξει κι εκείνη τα δικά της σύνορα στην Ευρώπη. Αντιθέτως κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα από την 1η Ιουλίου για Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Βραζιλία, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Αυξημένη από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αναχωρούν οι πρώτοι αδειούχοι. Αυξημένη η κίνηση και στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδικών δικτύων.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει σήμερα το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα στο Σεράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Η αιμοληψία επιτελείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας μας.

Στην πλατεία Συντάγματος κάνει το επόμενο βήμα του ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας. Οι παρεμβάσεις θα αρχίσουν απόψε, στις 10 το βράδυ, στην κάτω πλευρά της πλατείας, στο τμήμα που ενώνει Σταδίου με Φιλελλήνων, όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα