back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννης στον Αθήνα 9.84: «Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με μια πόλη που είναι εγκαταλειμμένη»

Διαβάστε επίσης

«Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με μια πόλη που είναι εγκαταλειμμένη», τόνισε μεταξύ άλλων  ο Κώστας Μπακογιάννης, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο», που μεταδίδεται κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, από τον Αθήνα 9.84. «Κανείς δεν ήθελε να περάσει την δύσκολη κατάσταση – κανείς δεν ήθελε να πάρει το ανάθεμα», υπογράμμισε.

Ο Μεγάλος Περίπατος

Ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στις αντιδράσεις και την ταλαιπωρία που δημιούργησαν τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο τόνισε ότι «κανείς δεν ήθελε να περάσει την δύσκολη κατάσταση – κανείς δεν ήθελε να πάρει το ανάθεμα. Εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με μια πόλη που είναι εγκαταλειμμένη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσουμε την πραγματικότητα- υπάρχει ταλαιπωρία και υπήρξε ένταση- καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνουμε αλλάζουν τις συνήθειες των ανθρώπων- αλλά οι πόλεις δεν αλλάζουν σε μια μέρα με μαγικό ραβδάκι».

Γήπεδο του Παναθηναϊκού – Διπλή Ανάπλαση

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τη Διπλή Ανάπλαση, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε ότι, οι οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος καλοκαιριού.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «έχουν ακουστεί διάφορα και δεν γίνεται τίποτα. Εγώ έχω κάνει την επιλογή να πειθαρχήσω. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν βγούμε να μιλήσουμε για το γήπεδο, για τη διπλή ανάπλαση, για το Βοτανικό, θα το κάνουμε όταν έχουμε “δέσει” τρία πράγματα. Το σχέδιο. Τι είναι δηλαδή αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Τις πηγές χρηματοδότησης. Να τα έχουμε τα λεφτά και να μην λέμε “θα βρούμε τα λεφτά” και τρίτο το χρονοδιάγραμμά. Να πούμε δηλαδή με απόλυτη βεβαιότητα, όχι μόνο στους φίλους τους Παναθηναϊκού, αλλά και σε όλους τους Αθηναίους, ότι αυτό είναι που θα γίνει και θα γίνει».

Παγκάκια – ζαρτινιέρες

Για τις αντιδράσεις και το κόστος στις ζαρτινιέρες και τα παγκάκια ο κ. Μπακογιάννης είπε μεταξύ άλλων ότι «θα είναι σύνθετες μεταλλικές κατασκευές- η καθεμια ζυγίζει ένα τόνο για να μην γίνεται πολεμοφόδιο στις διαδηλώσεις – είναι αντιγκράφιτι και όταν μπει στο τελικό σχέδιο ο μεγάλος περίπατος θα τα διανείμουμε στις γειτονιές της Αθήνας για να ομορφύνουν».

Newsroom Αθήνα 9,84

Μπορείτε να ακούσετε όλη την εκπομπή παρακάτω

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα