back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόντρα Πέτσα – Χαρίτση για την υπόθεση Novartis

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση για την υπόθεση Νοβάρτις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό της εταιρίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Πέτσα που με δήλωση του προανήγγειλε πρωτοβουλίες για αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ γκρεμίζει τη σκευωρία που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων, απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Χαρίτσης.
«Με την χθεσινή απόφαση των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ για το σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis, η εταιρία παραδέχεται όσα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στη χώρα μας συνεχίζουν με θράσος να αποκαλούν «σκευωρία». Από τα 340 εκατ. Ευρώ που συμβιβάστηκε να πληρώσει συνολικά η Novartis, τα 310 εκατ. ευρώ αφορούν την Ελλάδα. Το πρόστιμο αυτό επιβλήθει βάσει νόμου του 1977 περί “πρακτικών διαφθοράς”, όπως αναφέρει επί λέξει, για την τιμωρία «πληρωμών σε ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους». Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε Έλληνες αξιωματούχους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Χαρίτσης για να συμπληρώσει:
«Ομολόγησε δηλαδή ότι την περίοδο 2012-2015, όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου, διέφθειρε γιατρούς, υπηρεσίες και μέλη της κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Α. Χαρίτση «η προσπάθεια της ΝΔ μέσα στον πανικό της να θολώσει τα νερά είναι τραγελαφική».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα