back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αιματηρή επίθεση στη Γλασκώβη: Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών

Διαβάστε επίσης

Ένας ύποπτος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στην επίθεση σήμερα στη Γλασκώβη όπου 6 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα στους οποίους ένας αστυνομικός, ανακοίνωσε η αστυνομία της Σκωτίας στο Twitter.

«Το πρόσωπο εναντίον του οποίου η αστυνομία άνοιξε πυρ πέθανε. Άλλοι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι κρίσιμη, όμως σταθερή», έγραψε σε tweet ο εκπρόσωπος της σκωτσέζικης αστυνομίας Στιβ Τζόνσον, ενώ τα βρετανικά δίκτυα BBC και Sky News έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς.

«Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το περιστατικό στο Ουέστ Τζορτζ Στριτ, στη Γλασκώβη, και ζητάμε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Συστήνουμε στο κοινό να μην κάνει εικασίες σχετικά με το περιστατικό ούτε να κοινοποιεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Εν τω μεταξύ, βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ύποπτος σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους , προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, προσθέτοντας ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Sky News πως είδε ανθρώπους αιμόφυρτους να λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες, μετά το περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης, και ένοπλους αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, γύρω στις 13.15 τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την αστυνομία, 6 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Οι αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει το κίνητρο της επίθεσης.

Κυβερνητική πηγή είπε στο BBC ότι συνολικά τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών ο δράστης.

Η αστυνομία της Σκοτίας διαβεβαίωσε πως «δεν αναζητείται κανένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με το περιστατικό».

Αυτόπτης μάρτυρας στο ξενοδοχείο περιέγραψε πως παντού υπήρχαν αίματα.

«Βρισκόμουν στο δωμάτιό μου και άκουσα ουρλιαχτά από κάτω», αφηγήθηκε ο άνδρας, που ονομάζεται Τζον, στο BBC.

«Ανησύχησα και πήγα να ελέγξω τι συνέβαινε. Όταν άνοιξαν την πόρτα του ασανσέρ, ήταν γεμάτο από αίματα».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση Positive action in housing, που ειδικεύεται στη στέγαση των μεταναστών, επιβεβαιώνει ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα ξενοδοχείο υποδοχής προσφύγων.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ρέντινγκ της Αγγλίας, σε επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε άνδρας σε πάρκο της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα