back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους – Στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις

Διαβάστε επίσης

«Στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον» που συνδιοργάνωσαν οι Γενικές Γραμματείες Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι “ως φιλελεύθερος πολιτικός πιστεύω στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “η ευημερία μέσω της διαφορετικότητας είναι μία πρόκληση για την πολιτική τάξη και τις επιχειρήσεις του 21ου αιώνα”, σημειώνοντας ότι “χωρίς αυτήν, όλες οι κοινωνίες και οι οικονομίες θα μείνουν στάσιμες”.

«Ο αγώνας για ισότητα στη διαφορετικότητα είναι αγώνας για κοινωνική ισότητα και ευημερία», σημείωσε, ενώ επισήμανε ότι “διακρίσεις, πλέον, δεν είναι μόνο οι «ορατές»: Oι προσλήψεις και οι απολύσεις ή οι τυχόν μισθολογικές διακυμάνσεις. Αλλά και έμμεσες: Η λεκτική βία, η απειλή, η παρενόχληση. Ο αποκλεισμός από μία προαγωγή. Ακόμη και ο λόγος ή το βλέμμα που απευθύνουμε στον διπλανό μας…”

«Μία ατμόσφαιρα ισότητας και ανοχής στην κοινωνική και οικονομική ζωή ενός τόπου, τον καθιστά ελκυστικό για στελέχη από όλον τον κόσμο. Πλουτίζει τη ζωή του. Και αντιστρέφει τις ροπές από προβλήματα όπως το brain drain, που τόσο απασχολεί την Ελλάδα και την επιχειρηματικότητά της. Με λίγα λόγια, η διαφορετικότητα στην κοινωνία και στην εργασία αποτελεί προστιθέμενη αξία και για τις δύο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τις επιχειρήσεις να αναλάβουν ανάλογες ευθύνες, τονίζοντας τη σημασία του «συμπεριληπτικού εργοδότη». Είναι ακριβώς οι εργοδότες που έχουν αντιληφθεί πως «η επιτυχία κρύβεται όχι στους διαχωρισμούς αλλά στις δημιουργικές συνθέσεις. Αυτές αποτελούν τις επιχειρήσεις του 21ου αιώνα».

Ανακοίνωσε εξάλλου την υποστήριξή του στην καθιέρωση θέσης Υπευθύνου στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο για την παρακολούθηση τήρησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο εργασιακό περιβάλλον δηλώνοντας έτοιμος να συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας πρότασης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα