back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της προανακριτικής ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Διαβάστε επίσης

Τίτλοι τέλους για τις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, καθώς ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση, πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή του, καταγγέλλοντας ότι παραβιάστηκαν τα δικονομικά του δικαιώματα.

«Η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο, όπως προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης”, είπε ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρης Τσοβόλας στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα του πρώην υπουργού, όπως να κληθεί σε κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά και δεν εκλήθησαν οι μάρτυρες υπεράσπισης που ο ίδιος είχε προτείνει. “Λίγο πριν μας στραγγαλίσουν τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Δεν είχα ολοκληρώσει αυτά που είχα να πω. Πήγανε να με φιμώσουν”, είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Κύκλοι της ΝΔ χαρακτηρίζουν προσχηματική την αποχώρηση του κ. Παπαγγελόπουλου, με σκοπό να μην απαντήσει στις ερωτήσεις σχολιάζοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκε σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε και κατέθεσε αδιάκοπα για δυο εβδομάδες . Ωστόσο προσθέτουν πηγές της ΝΔ όταν ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση. Ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ολοκληρώνονται οι εργασίες της προανακριτικής και μέχρι τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχει δοθεί στο προεδρείο της Βουλής το πόρισμα των κομμάτων. Θα ακολουθήσει συζήτηση μέχρι τέλος Ιούλιο στην Ολομέλεια που θα αποφασιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικές παρακρατικές μεθόδους

Απάντηση στις διαρροές που συνδέουν την αποχώρηση του από την επιτροπή με το ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων σε βάρος του, δίνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με γραπτή του δήλωση.

«Στα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της ΝΔ διευκρινίζω: Αποχώρησα για να μην νομιμοποιήσω την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης, πολιτική μου δίωξη, με ταυτόχρονη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου. Τρέμουν τις καταθέσεις μαρτύρων και δεν τους καλούν. Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικες παρακρατικές μεθόδους».

Στέλλα Παπαμιχαήλ, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα