back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντ. Αυγερινός (ΕΕΣ) : θέλουμε η κοινωνία να βλέπει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σαν ένα απάνεμο λιμάνι εμπιστοσύνης και ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου

Διαβάστε επίσης

Στις 10 Ιουνίου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπλήρωσε 143 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη χώρα μας, παραμένοντας αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά προς το συνάνθρωπο.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ δρ. Αντωνης Αυγερινός, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Χατζηιωάννου για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις στη σημερινή εποχή και ειδικότερα στην περίοδο της κρίσης και της πρόσφατης πανδημίας.

“Λόγω της πανδημίας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ήμασταν έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτη την πρόκληση και αναλάβαμε καινοτόμες και στοχευμένες δράσεις οι οποίες απέδειξαν έμπρακτα το σύγχρονο αλληλέγγυο κοινωνικό προφίλ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Θέλουμε η κοινωνία να βλέπει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σαν ένα απάνεμο λιμάνι εμπιστοσύνης, σιγουριάς και ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου. Αναπτύξαμε μια πολυδιάστατη αγαθοποιό δυναμική η οποία στηρίζεται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωφελών δραστηριοτήτων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και η ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος από το οποίο έχει τεράστια ανάγκη η πατρίδα μας και δυστυχώς έχουμε κάνει μηδαμινά βήματα στη χώρα.

Αναπτύξαμε μια ανθρωπιστική ασπίδα που συνέβαλε ενεργά στην προάσπιση της υγείας των πολιτών, με την νοσηλεία στο σπίτι, καθώς κλιμάκια μας προσέφεραν τις νοσηλευτικές τους υπηρεσίες σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Επίσης τα κλιμάκια μας παρείχαν και βοήθεια σε άστεγους και άλλες ευάλωτες ομάδες . Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων ήμασταν παρόντες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων για να προσφέρουμε υγειονομική κάλυψη . Επίσης αναλάβαμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε τρεις μονάδες προσφύγων”, είπε ο κ. Αυγερινός.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναφέρθηκε στους εθελοντές , που στηρίζουν και υλοποιούν τις δράσεις του και παρότρυνε τους Αθηναίους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΕΕΣ, όπου θα βρουν πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στις δράσεις του.
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός http://www.redcross.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα