back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

More Films for Freedom

Διαβάστε επίσης

Τρεις ταινίες, αποτέλεσμα διαπολιτισμικών συνεργασιών, που αφορούν LGBTIQ+ ιστορίες

Με τρεις νέες ταινίες διευρύνεται το Five Films for Freedom, η πιο επιδραστική διαδικτυακή καμπάνια διεθνώς για LGBTIQ+ ταινίες, την οποία τρέχουν το British Council και το BFI Flare: London LGBTIQ+ Film Festival.  Από το 2015, πάνω από 14 εκατομμύρια θεατές σε 200 χώρες έχουν παρακολουθήσει τις ψηφιακές αυτές προβολές, ακόμα και σε χώρες όπου η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη. 

Το ψηφιακό πρόγραμμα More Films for Freedom ξεκίνησε με τρεις ταινίες μικρού μήκους – ελεύθερα προσβάσιμες – που αφορούν LGBTIQ+ ιστορίες και οι οποίες προέκυψαν από ανάθεση του British Council, του BFI Flare: London LGBTIQ+ Film Festival και του Βritish Film Institute Network.

Δωρεάν διαθέσιμες για ένα μήνα η κάθε μία

Οι τρεις ταινίες είναι αποτέλεσμα διαπολιτισμικών συνεργασιών ανάμεσα σε LGBTIQ+ κινηματογραφιστές με έδρα τη Βρετανία και αφηγητές από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Θα είναι δωρεάν διαθέσιμες για ένα μήνα η κάθε μία στο ψηφιακό κανάλι British Council Arts και στο BFI Player σε διάλογο με το Pride.

The Men Who Speak Gayle,
The Men Who Speak Gayle

Οι νέες ταινίες

Οι τρεις νέες ταινίες πραγματοποιήθηκαν από Βρετανούς σκηνοθέτες που εργάστηκαν ανεξάρτητα, με Παλαιστίνιους, Νοτιοαφρικανούς και Σύρους συναδέλφους τους. Διερευνούν την καταπιεστική πραγματικότητα των LGBTIQ+ ατόμων μέσα από τις θεματικές του φύλου, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων:

  • Nowhere, 15 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2020: Σε σενάριο και σκηνοθεσία του βραβευμένου Christopher Manning, αυτή η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής Παλαιστίνιας, που περνά τα Ισραηλινά σύνορα αναζητώντας τον χαμένο της αδελφό.
  • The Men Who Speak Gayle, 15 Ιουλίου – 14 Αυγούστου 2020: Ο νεαρός drag performer Nathan και ο συνταξιούχος αεροσυνοδός Louis συνδέονται μέσω της Gayle, μιας μυστικής γλώσσας που δημιουργήθηκε από τη gay κοινότητα την περίοδο του Apartheid στη Νότια Αφρική. Ένα ντοκιμαντέρ του Andrew Brukman.
  • Let My Body Speak, 15 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου 2020: Η πρόσφυγας από τη Συρία, Madonna Adib αφηγείται και σκηνοθετεί την προσωπική της ιστορία – από την παιδική της ηλικία στη Δαμασκό, τη μάχη με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, το βίωμα της Συριακής επανάστασης και τον έρωτα με μία γυναίκα.
Nowhere

Οι ομάδες κάθε ταινίας επιλέχθηκαν για τη μοναδική τους διεθνή και συνεργατική κινηματογραφική προσέγγιση και ως προαπαιτούμενο της ανάθεσης ήταν η συνεργασία τους με την βραβευμένη από το BFI Vision, Loran Dunn σε ρόλο παραγωγού.

Λίγα λόγια από τους συντελεστές του προγράμματος

Briony Hanson, Director Film, British Council

«Η καμπάνια μας More Films for Freedom είναι μοναδική επειδή συνδέει τους Βρετανούς κινηματογραφιστές με τις υποεκροσωπημένες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και δίνει τη δυνατότητα να αφηγηθούν τις LGBTIQ+ ιστορίες τους. Με τόσες εκδηλώσεις του Pride να έχουν αναβληθεί φέτος, λόγω Covid-19, τί καλύτερο από το να συνδέσουμε τις παγκόσμιες LGBTIQ+ κοινότητες μέσα από τη δύναμη του σινεμά.»

Let My Body Speak
Let My Body Speak

Michael Blyth, Senior Programmer, BFI Flare: London LGBTIQ+ Film Festival

«Τα τελευταία έξι χρόνια, το Five Films for Freedom έχει δώσει την ευκαιρία στο BFI Flare να μεταδώσει το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο μέσα από τις ταινίες που μοιράζεται. Με το More Films for Freedom, είχαμε μία μοναδική ευκαιρία να μεγαλώσουμε το πρόγραμμα, βοηθώντας κινηματογραφιστές να δημιουργήσουν νέες και δυνατές ιστορίες, αντιμετωπίζοντας ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική αλλαγή που ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ μας.»

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και τις ομάδες τους μπορείτε να δείτε εδώ 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα