back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός – Λατινική Αμερική: «Θερίζει» με πάνω από 100.000 νεκρούς

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπέρασε πλέον τους 100.000 νεκρούς, τους μισούς και πλέον από τους οποίους θρηνεί η Βραζιλία, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, που επικαλούνται τα επίσημα δεδομένα όπως ανακοινώνονται από τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής.

Πάνω από 2,1 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγραφεί στην περιοχή αυτή, που αποτελεί νέο επίκεντρο της πανδημίας. Η Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και η Χιλή είναι μέχρι εδώ οι χώρες που έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα.

Το Μεξικό ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε 793 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και νέο θλιβερό ρεκόρ 6.288 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό στη χώρα να φθάνει τους 23.377 νεκρούς επί συνόλου 191.410 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Μεξικό υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία μετά τη Βραζιλία, όπου δικαστής διέταξε χθες τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο Μπολσονάρου έχει εμφανιστεί επανειλημμένα χωρίς να χρησιμοποιεί μέσα ατομικής προστασίας σε κινητοποιήσεις οπαδών του.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραψε άλλους 1.374 θανάτους και 39.436 μολύνσεις χθες, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη οικονομία να ξεπερνά τα 52.000 και τον αριθμό των Βραζιλιάνων που έχουν προσβληθεί να ξεπερνά το 1,1 εκατομμύριο.

Η εξάπλωση του ιού μοιάζει εξάλλου να επιταχύνεται και στην περιοχή της κεντρικής Αμερική. Οι υγειονομικές αρχές της Γουατεμάλας ανακοίνωσαν χθες ότι κατέγραψαν νεό θλιβερό ρεκόρ 700 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 35 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να φθάνει τους 582.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα