back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Europium: Ζωντανή Ψηφιακή Πρεμιέρα των RootlessRoot στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση

Διαβάστε επίσης

Για δωδέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του. Σε ζωντανή ψηφιακή πρεμιέρα, στις 24 Ιουνίου, οι RootlessRoot, δηλαδή η Λίντα Καπετανέα και ο Γιόζεφ Φρούτσεκ, κατασκευάζουν μια σχεδία για το άγνωστο μέλλον της Ευρώπης, όπως την φαντάζονταν το 2015 με το Europium, την παραγωγή της Στέγης που παρουσιάστηκε σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς.

RootlessRoot, Europium (2015)

Διάρκεια: 77 λεπτά | Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
Live YouTube πρεμιέρα: Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 21:00

Η χοροθεατρική ομάδα, με συνεργασίες που εκτείνονται από τον Akram Khan μέχρι τον John Parish, σε μια παράσταση που εστιάζει στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία, ως το σύνολο των ιστοριών που λέμε ο ένας στον άλλον.

Το Europium αναζητά τη φύση αυτών των ιστοριών, την ταυτότητά τους: ιστορίες που μας έχουν επανειλημμένα διηγηθεί, που μας έχουν διαμορφώσει, που έχουν γίνει βιώματά μας. Ιστορίες που εξηγούν πώς λειτουργεί ο εύθραυστος πολιτισμός στον οποίο ζούμε, αλλά και τι είδους αξίες έγιναν σημαντικές για εμάς. Στη μεγάλη αποσυμπίεση που προκαλεί η Ευρώπη σε κρίση, τίποτα δεν είναι βέβαιο: ούτε οι αξίες που έχουμε δημιουργήσει, ούτε ο πολιτισμός. Οι RootlessRoot μας προδιαθέτουν για ένα μόνο πράγμα: το τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό, θα είναι σίγουρα καλύτερο. Ως μια νέα αρχή, μια φρέσκια υπόσχεση για το μέλλον. Το δικό μας και της Ευρώπης, με νέες ιστορίες, ακόμη πιο συναρπαστικές.

Το Europium είναι συμπαραγωγή της Στέγης με το φινλανδικό JoJo – Oulu DanceCentre και παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο της φινλανδικής πόλης Ούλου.

Συντελεστές:

Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Λίντα Καπετανέα & Jozef Fruček
Visual Concept & Σχεδιασμός Σκηνικού: Jozef Fruček
Μουσική σύνθεση: Βασίλης Μαντζούκης
Δραματουργία: Martin Kubran
Sound Engineer: Χρήστος Παραπαγκίδης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου
Κοστούμια: Isabelle Lhoas
Ερμηνεύουν: Μanuel Ronda, Jacob Ingram Dodd, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Paul Blackman, Λίντα Καπετανέα https://www.onassis.org/el/whats-on/rootlessroot

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα