back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

4η ημέρα του Summer Nostos Festival RetroFuture

Διαβάστε επίσης

Έχοντας ήδη πάρει μια πρόγευση, το Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) φτάνει στα μισά του δρόμου και την καρδιά του προγράμματός του.

Η τέταρτη ημέρα του διαδικτυακού SNFestival έρχεται με τους ηθοποιούς Frances McDormand, John Turturro, David Strathairn, επιστήμονες και ομιλητές στους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του ΙΣΝ, και πολλούς άλλους. Συντονιστείτε online.

Κορυφαίοι ηθοποιοί όπως οι Frances McDormand, John Turturro και David Strathairn στο The Oedipus Project (Τετάρτη 24 Ιουνίου) από το Theater of War Productions, παρουσιάζουν μια δραματοποιημένη ανάγνωση της αρχαίας τραγωδίας Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή που στέκεται αφορμή για μια σειρά από δυναμικές, καθοδηγούμενες συζητήσεις σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.

Ανεβάζουμε παλμούς και διάθεση χορεύοντας dance με το DJ set από τον DJ Oyise (Τετάρτη 24 Ιουνίου) και κλείνουμε την ημέρα σας με ένα δυνατό φινάλε.

Παρακολουθούμε επίσης μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από τις προοπτικές και τα όρια που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση τεχνολογίας και δημοκρατίας με τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins (Τετάρτη 24 Ιουνίου).

Καθώς ο κόσμος στρέφεται όλο και περισσότερο στην τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη για να ανταποκριθεί και να ανακάμψει από την πανδημία, τι διδάγματα μπορούμε να αντλήσουμε σχετικά με το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τους πολίτες να επαναπροσδιορίσουν τη διακυβέρνηση, τη συμμετοχή, τον ανταγωνισμό, την ελευθερία και την ισότητα;

Το πρόγραμμα του SummerNostosFestivalRetroFuture προβάλλεται στο www.SNFestival.org/live, στις σελίδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα socialmedia (@SNF), και στην δωρεάν mobile εφαρμογή του SNFestival (διαθέσιμη σε AppleStore & GooglePlay).

Πρόγραμμα – Τετάρτη 24 Ιουνίου

SNF Dialogues – SNF Agora Conversations

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, και η Hahrie Han, Διευθύντρια SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

18.30-20.00: Τεχνολογία και Δημοκρατία σε Αλληλεπίδραση: Προοπτικές και Όρια – Συμμετέχουν οι Alondra Nelson και ο Γιώργος Ζαρκαδάκης.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διοργανώνουν μια διαδικτυακή συζήτηση γύρω από τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία, στη δημοκρατία και στο μέλλον μας, σε σχέση με τον ρόλο της τεχνολογίας.

20.00-21.45: The Oedipus Project από το Theater of War Productions

Μια δραματοποιημένη ανάγνωση της αρχαίας τραγωδίας Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλήστέκεται αφορμή για μια σειρά από δυναμικές, καθοδηγούμενες συζητήσεις σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.

22.00-24.00: DJ set από τον DJ Oyise

Βραδινό DJ set σε συνεργασία με το Nyege Nyege Festival. Ο DJ Oyise κλείνει δυναμικά τη μέρα με dance διάθεση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα