back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βορίδης: «Σημαντική ενίσχυση των αγροτών που επλήγησαν από τον κορονοϊό»

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας και του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνουν και να υπερψηφίσουν το προσωρινό μέτρο στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης χαιρετίζει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης.

Με την συγκεκριμένη απόφαση γίνεται το πρώτο σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου αυτά να διατεθούν σε αγρότες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Θα δοθούν σε κάθε αγρότη μέχρι 7.000 ευρώ και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το σχέδιο του κανονισμού προβλέπει τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου μέτρου σε ποσοστό 2% του ΠΑΑ, γεγονός που δικαιώνει τη θέση και τις επιδιώξεις της πατρίδας μας για τη διάθεση επιπλέον πόρων υπέρ των αγροτών τις οποίες είχε εκφράσει ο κ. Βορίδης στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις 13 Μαΐου 2020.

Παράλληλα, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την επέκταση του χρόνου καταβολής της συγκεκριμένης ενίσχυσης μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων να ορίζεται για την 31η Δεκεμβρίου του 2020. Πάντως, το σχέδιο κανονισμού αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο προς έγκριση και εν συνεχεία ο νέος νόμος της ΕΕ θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της και θα τεθεί σε άμεση ισχύ.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα