back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Διαβάστε επίσης

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος, σκορπώντας θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος. Ο παλαίμαχος προπονητής αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την υγεία του και απεβίωσε λόγω καρδιακής προσβολής.

Ο Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Νίκο Αλέφαντο.

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Αγωνιζόταν στη θέση του μεσοκυνηγού και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Εξαρχείων, ομάδα της συνοικίας του. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό, Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Ως προπονητής δούλεψε σε πολλές ομάδες, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό, το 1984, το 1994 και το 2004 ενώ πέρασε και από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο.

Στην Α’ Εθνική έχει δουλέψει επίσης στους: ΟΦΗ, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα ενώ δύο φορές, με τα Γιάννινα και τον Πιερικό, κέρδισε την άνοδο από τη δεύτερη κατηγορία.

«Ο Νίκος Αλέφαντος υπήρξε ένας αυθεντικός λαϊκός άνθρωπος και ένας λάτρης του ποδοσφαίρου, με κύριο χαρακτηριστικό το πάθος του για τη “στρογγυλή θεά”» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα