back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον εισαγγελέα η ηχογραφημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή

Διαβάστε επίσης

Στη Δικαιοσύνη βρίσκεται το usb με την ηχογραφημένη συνομιλία του του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον τέως υπουργό Νίκο Παππά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης θα αποφασίσει, ενδεχομένως και αύριο, εάν θα προχωρήσει σε έρευνα για τα καταγγελλόμενα και σε θετική περίπτωση, προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί αυτή.

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής διαβίβασε σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της. Εκτός από το αντίγραφο της ηχογραφημένης συνομιλίας του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία, απέστειλε το συνοδευτικό έγγραφο του κ. Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της 2ήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και τη χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του κ. Παππά.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή διαβίβασε το φάκελο στον εισαγγελέα σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα