back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μια διαφορετική «ταινία» από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας

Διαβάστε επίσης

Μια πρωτότυπη δράση ξεκίνησε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας, όπου κρατούμενοι μετατρέπουν την ιστορία της ζωής τους σε τρισδιάστατη «ταινία».

Για την εμπειρία του αλλά και τη συμμετοχή του στη δράση αυτή μίλησε στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ένας εκ των κρατουμένων. «Η δική μου συμμετοχή στην ταινία, ήταν για μένα μια μεγάλη ευκαιρία. Μακάρι όλοι οι κρατούμενοι να είχαν αυτή την ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε «τα κυριότερα μηνύματα που βγαίνουν από αυτές τις “ταινίες” είναι δύο: «H οικογένεια-που όταν βρισκόμαστε έξω δεν δίνουμε και πολύ σημασία- και το δεύτερο να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος βγαίνοντας από τις φυλακές», τόνισε.

Βοηθό σ’ αυτή την προσπάθεια είχαν την εκπαιδεύτρια πληροφορικής του σχολείου Κωνσταντινιά Νέου, η οποία μίλησε επίσης στον Αθήνα 9.84. Όπως ανέφερε η κ Νέου, «εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ Λάρισας αφηγήθηκαν ή έγραψαν μαζί με άλλους έγκλειστους και έγκλειστες της Ευρώπης, την ιστορία της ζωής τους και με τη χρήση της τεχνολογίας οι ιστορίες αυτές έγιναν «ταινία» εικονικής πραγματικότητας».

Κλείνοντας όπςω εξήγησε «πρόκειται για μια δράση με την οποία ξεκίνησε ένα εικονικό ταξίδι στο παρελθόν, μια δράση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο STEPs» (Supporting Ties in the Education of Prisoners).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα