back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Διαβάστε επίσης

Για τις αποκαλύψεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στην εκπομπή «Τι Τρέχει;» και στον Γιάννη Λαυράνο.

Όπως τόνισε εντύπωση προκαλεί η χρονική συγκυρία που αποκαλύφθηκε το ηχητικό της συνομιλίας Νίκου Παππά- Σάμπυ Μιωνή. «Προφανώς την είχε στο συρτάρι καθώς φαίνεται ότι αυτό το προϊόν κοπτοραπτικής έχει καταγραφεί από τον Μάιο του 2016. Διερωτώμαι αν κάποιος είχε τόσα σοβαρά στοιχεία γιατί δεν τα πήγε σε έναν εισαγγελέα και άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν με αυτό τον τρόπο. Προφανώς και είναι παράνομο- Θυμίζω ότι περίπου 5 μήνες πριν στο κοινοβούλιο ο κ. Βαρουφάκης είχε προσκομίσει τις ηχογραφήσεις από τα Γιούρογκρουπ – τότε δεν είχαν γίνει δεκτά- και σωστά δεν είχαν γίνει- ως προϊόν παράνομης καταγραφής συνομιλιών. Δεν καταλαβαίνω πως το ένα είναι παράνομο και το άλλο δεν είναι. Βεβαίως η τροπή που έχει πάρει το ζήτημα της προανακριτικής έχει φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση της ΝΔ διότι δεν έχει έρθει στο προσκήνιο ο ισχυρισμός της σκευωρίας και με αυτή την έννοια προσπαθούν με αντιπερισπασμούς να έχουν μια ανακατωσούρα. Μένει να διαπιστωθεί αν είναι έτσι ή αν είναι μια προκλητική κατασκευή για να στρέψει την συζήτηση αλλού, αντί να συζητάμε την λίστα Πέτσα συζητάμε τις παράνομες ηχογραφήσεις του κ. Μιωνή που είχε 4 χρόνια στο συρτάρι».

«Να έρθουν όλα στο φως»

Έγινε μία προσπάθεια να μετατοπιστεί η ατζέντα από το ζήτημα της λίστας του κ. Πέτσα, τόνισε. «Δημιουργείται ένα πεδίο- τοπίο με πολύ ένταση και πολλοί δυσκολεύονται να βγάλουν συμπέρασμα τι γίνεται και φαίνεται ένας πολιτικός πόλεμος για το ποιος έκανε τι και πως- γι’ αυτό και ζητάμε να έρθουν όλα στο φως, να σταματήσουν οι επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί και καθαρός ουρανός δεν φοβάται. Η ΝΔ χρησιμοποιεί αυτό το ζήτημα ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό για να συγκαλύψει τις αθλιότητες της μη δημοσίευση της λίστας Πέτσα και έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα γιατί φαίνεται μέσα στην πανδημία κάποιοι αποφάσισαν να μοιράσουν χρήματα του Ελληνικού λαού σε ΜΜΕ τα οποία δεν είχαν περιεχόμενο είτε ήταν κλειστά».

Κατέληξε τέλος, λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση κινήθηκε με τον πλέον θεσμικό τρόπο. Ο πρόεδρος της κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για να υπάρξει διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία. Ποια είναι τα κριτήρια της χρηματοδότησης. Είναι απολύτως προφανές ότι εμείς θέλαμε να αποτυπώσουμε μια κατάσταση η οποία δεν βάζει τον εργαζόμενο απέναντι. Δεν μπορώ να ακούω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλε με τους εργαζόμενους που παίρνουν 300 ευρώ και όχι με τα τρωκτικά που μασάνε χρήματα χωρίς εργαζόμενους και χωρίς περιεχόμενο. Πρέπει να λύσουμε την διαφάνεια της χρηματοδότησης του Τύπου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα