back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έρχεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση στις επιχειρήσεις και η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis

Διαβάστε επίσης

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myData της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο από τις 20 Ιουλίου τα τιμολόγια που θα εκδίδουν η θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις και τα οποία θα περιλαμβάνουν Α.Φ.Μ., χώρα προέλευσης, συνολική αξία.

Προς το παρόν πάντως και μόνον για φέτος θα δοθεί περίοδο προσαρμογής καθώς με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή η διαβίβαση των παραστατικών στην ΑΑΔΕ θα μπορεί να γίνει εντός 5 ημερών από την έκδοσή τους και όχι αργότερα από την 20η ημέρα του επόμενου μήνα εντός του οποίου εκδόθηκε.

Από τις 20 Ιουλίου η ηλεκτρονική αποστολή των τιμολογίων των επιχειρήσεων θα γίνεται μέσω των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης και από την 1 Οκτωβρίου χειρόγραφα η ηλεκτρονικά τιμολόγια θα διαβιβάζονται απευθείας από τις επιχειρήσεις μέσω δικών τους προγραμμάτων. Στόχος της καθιέρωσης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (αποτελεί το πρώτο βήμα πριν την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το taxisnet )είναι η καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που έχει εξαπλωθεί στην αγορά.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα