back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση των Χούθι στην σαουδική ενδοχώρα

Διαβάστε επίσης

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι εξαπέλυσαν μια “μεγάλη επίθεση” βαθιά στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al Marirah το οποίο ελέγχουν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι θα κάνει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επενέβη το 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη είχε ανακοινώσει ότι αναχαίτισε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους τους οποίους εκτόξευσαν οι Χούθι εναντίον των πόλεων Νατζράν και Τζιζάν, μετέδωσε η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.

Ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλκι, εκπρόσωπος της συμμαχίας, υποστήριξε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι οι πύραυλοι αυτοί είχαν στόχο αμάχους.

Σύμφωνα με τον συνασπισμό, αναχαιτίστηκαν επίσης 8 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικές ύλες που κατευθύνονταν προς στόχους στο βασίλειο. Τα αεροσκάφη αυτά ανήκαν επίσης στους Χούθι, πάντα κατά την ίδια πηγή.

Αυτόπτης μάρτυρας στο Ριάντ δήλωσε ότι άκουσε δύο μεγάλες εκρήξεις και είδε σύννεφα καπνού να υψώνονται στον ουρανό τα ξημερώματα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν οξυνθεί μετά τη λήξη μιας εκεχειρίας έξι εβδομάδων που είχαν συμφωνήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τους Χούθι να εκτοξεύουν πυραύλους και μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη εναντίον σαουδαραβικών πόλεων και τον συνασπισμό να απαντά με αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα