back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δ. Παπαγγελόπουλος στην προανακριτική: Υπάρχει και δεύτερη κασέτα Μιωνή

Διαβάστε επίσης

Για ύπαρξη και δεύτερης απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας που έχει στα χέρια του ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής, φέρεται να έκανε λόγο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη σημερινή τέταρτη κατά σειρά ημέρα εξέτασής του από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος ,ανέφερε ότι « οι πρώτες διαρροές, έλεγαν ότι ο Μιωνής έχει μαγνητοφωνήσει κι εμένα στη συνάντηση στο Μαξίμου ,αλλά αυτή την κασέτα δεν την βγάζει γιατί εγώ το μόνο που του είχα πει ήταν για τα δικαστικά έξοδα».

Επίσης , σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης,άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η ΝΔ γνώριζε από καιρό για την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή, όπως φαίνεται από τις ερωτήσεις που είχε υποβάλει ο εισηγητής της Θάνος Πλεύρης στον Νίκο Παππά, όταν εκείνος κατέθεσε ως μάρτυρας στην Προανακριτική στις αρχές Μαρτίου.

Ενδεικτικά από τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης,φαίνεται ο εισηγητής της ΝΔ, να ρωτάει τον κ. Παππά «αν είχε πει σε κάποιον ότι προκειμένου να σταματήσει η καταδίωξη Παπασταύρου, θα έπρεπε να δώσει κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι».

Μετά από αυτό, ο κ.Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τον κ. Πλεύρη να αυτοεξαιρεθεί από μέλος της Επιτροπής, ενώ με σαφώς ειρωνική διάθεση είπε στους βουλευτές της ΝΔ,που σχολίαζαν τις αναφορές που φέρεται να έκανε ο Νίκος Παππάς στο πρόσωπό του στη συνομιλία του με τον Μιωνή: «Ναι, έχω δική μου ατζέντα, να πολεμώ τους κλέφτες, τους ψεύτες και τους διεφθαρμένους».

Εν τω μεταξύ, να διαγράψει άμεσα τον Νίκο Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα, με δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατά τ´άλλα, ο κ.Παπαγγελόπουλος φέρεται να έβαλε στο στόχαστρο του για μια ακόμη φορά όσους εισαγγελικούς λειτουργούς, θεωρεί ότι τον στοχοποίησαν για πολιτικούς λόγους.

Για τον Ιωάννη Αγγελή, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «παραλλάσσει τις ιδέες του με βάση τις κομματικές εξελίξεις», για την Ελένη Ράϊκου υποστήριξε ότι «πρέπει να απαλλάξει τη Δικαιοσύνη από την παρουσία της», ενώ για τον Παναγιώτη Αθανασίου, ανέφερε ότι «έχει κι αυτός πολύ άσχημο ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ,επέμεινε ότι ο ίδιος θεωρήθηκε αδύναμος στόχος, γι αυτό και τον απομόνωσαν οι πολιτικοί του διώκτες,θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον εγκαταλείψει. «Διαπίστωσα πως στην αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι, δεν πουλάνε»,φέρεται να είπε στα μέλη της Επιτροπής.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα αξιοπιστίας της βασικής μάρτυρος, Ελένης Ράϊκου, θεωρώντας ότι παραπλάνησε την Προανακριτική, όταν κατά την κατάθεσή της είχε πει ότι ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας της, οι Αρχές των ΗΠΑ, δεν ανέφεραν κάτι για δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα από τη Novartis.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, «είναι πρόδηλα αναληθής η κατάθεση της κ. Ράϊκου», και για το λόγο αυτό, ζήτησε να αποσταλούν τα πρακτικά της κατάθεσης αλλά και το έγγραφο των ΗΠΑ που τη διαψεύδει, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για διερεύνηση τυχόν ευθυνών της.

Πήρε αποστάσεις

Κύκλοι της ΝΔ, σχολίαζαν, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διακίνηση των fake news της δήθεν μίζας, λέγοντας επί λέξει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο εναντίον του κ. Σαμαρά». Επίσης, ανέφεραν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον παραδικαστικό πανικό του, αντί να λασπολογεί και να αναρωτιέται για τις στοχευμένες ερωτήσεις του εισηγητή μας, να προβληματιστεί για τις ψευδείς απαντήσεις του κ. Παππά».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα