back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μικρές ουρές για τις συντάξεις στις Τράπεζες – «Χαλάρωση» στα μέτρα αυτοπροστασίας

Διαβάστε επίσης

Με μικρές ουρές, κυρίως σε κεντρικά υποκαταστήματα Τραπεζών, πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη φάση της καταβολής των συντάξεων για τους δικαιούχους του ΙΚΑ και του ΟΤΕ και για τους συνταξιούχους τραπεζών των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι συνταξιούχοι έχουν αφήσει πίσω τους για τα καλά την περίοδο του κορονοϊού και τον κίνδυνο για τους ίδιους και την δημόσια υγεία και έχουν εγκαταλείψει τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, όπως την τήρηση αποστάσεων ( στα δυο μέτρα) και την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Στο… ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη φορά, με πολλούς συνταξιούχους να προσέρχονται από νωρίς το πρωί για να πιάσουν σειρά σε κεντρικά υποκαταστήματα τραπεζών, όπως αυτό της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και του κέντρου, έχοντας μάλιστα πολλοί αυτοσχέδια στασίδια, μικρά καρεκλάκια για να μην στέκονται όρθιοι. Λίγο καλύτερη εικόνα παρουσιάζεται στα συνοικιακά υποκαταστήματα τραπεζών, χωρίς και εκεί να λείπουν οι μικρές ουρές αλλά ο χρόνος αναμονής να είναι μικρότερος.
Βεβαίως, στις ουρές υπάρχει και κόσμος που προσήλθε για να πληρώσει λογαριασμούς ΔΕΗ, δόσεις από δάνεια ή και για να διεκπεραιώσουν υποχρεώσεις τους προς την εφορία που απαιτείται τραπεζικό παράβολο.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Εργασίας καταβάλλονται πλέον τμηματικά σε δυο δόσεις οι συντάξεις προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός των συνταξιούχων.

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), για τους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, ενώ, στις 24 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη, για τους συνταξιούχους που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), οι συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 26 Ιουνίου 2020, ημέρα Παρασκευή και οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα