back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Κυριακάκης (Δ. Αθηναίων): Τα χρόνια της κρίσης χάθηκε πάνω από το 40% του ανθρώπινου δυναμικού της Διεύθυνσης Πρασίνου

Διαβάστε επίσης

Για τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, Δημήτρης Κυριακάκης.

«Διαχειριζόμαστε κοινόχρηστους πράσινους χώρους του Δήμου μας και έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη συντήρηση και τη διατήρηση του πρασίνου μέσα σε μία πολύβουη πόλη με πιέσεις και δυσκολίες. Οι μεγάλοι όγκοι τσιμέντου και ασφάλτου στην πόλη λειτουργούν σαν συσσωρευτές και δημιουργούν θερμικές νησίδες που επιβαρύνουν περισσότερα τα φυτά της πόλης. Έχουμε συνεργεία σε όλη την πόλη και στις 7 δημοτικές κοινότητες υπάρχουν τα αντίστοιχα τμήματα πρασίνου και υπάρχει και η κεντρική διεύθυνση στο Γουδί όπου είναι συγκεντρωμένα τα φυτά μας, τα τεχνικά τμήματα που όταν χρειάζονται ανταποκρίνονται στις διάφορες ανάγκες που έχει το πράσινο για να συντηρηθεί» σημείωσε ο κ. Κυριακάκης. «Στη Διεύθυνση Πρασίνου υπάρχουν συνεργεία που συντηρούν τα παγκάκια, διάφορες περιφράξεις στα παρτέρια του Δήμου, συνεργεία για τα ψηλά δέντρα. Δεχόμαστε αιτήματα από συνεργεία της πόλης κι εμείς τους υποστηρίζουμε έτσι ώστε να μπορούν να συντηρήσουν το πράσινο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο φυτώριο του Δήμου της Αθήνας, όπου γίνεται και παραγωγή φυτών, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια η παραγωγή βαίνει μειούμενη λόγω της μείωσης του προσωπικού. «Τα χρόνια της κρίσης έχουμε χάσει πάνω από το 40% του ανθρώπινου δυναμικού και αυτό έχει επιπτώσεις. Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι η απώλεια των εργατικών χεριών να αντικατασταθεί με δημόσιες συμβάσεις, με ιδιώτες επαγγελματίες του χώρου» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα δέντρα της πόλης, ο κ. Κυριακάκης σημείωσε ότι έχουν επιλεγεί με βάση την αντοχή τους στο αστικό περιβάλλον και το δέντρο που κυριαρχεί είναι η μουριά. «Οι μουριές έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό από τα υπόλοιπα δέντρα στην πόλη. Έχουμε συνολικά 25000 μουριές στην πόλη. Στους δρόμους έχουμε περίπου 90000 δέντρα και άλλα 40000 δέντρα που είναι στα πάρκα. Μετά τις μουριές υπάρχουν οι σοφόρες, οι νεραντζιές που και αυτές έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό στην πόλη, πλατάνια επίσης, καλλωπιστικά φυτά, ιβίσκοι, μέλιες».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα