back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Athens Open Air Film Festival: Έναρξη στις 25 Ιουνίου με τριήμερο προβολών στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Έναρξη με τριήμερο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από τις 25 Ιουνίου, για το Athens Open Air Film Festival, τον καλοκαιρινό κινηματογραφικό θεσμό που διοργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΝΔΑ.

Το Athens Open Air Film Festival, ο καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, προετοιμάζει εκδηλώσεις σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους, σε εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης που μετατρέπονται σε υπαίθρια σινεμά και στήνει μια drive-in προβολή, εξασφαλίζοντας την αρτιότερη οπτικοακουστική εμπειρία και, φυσικά, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τις αποστάσεις, όπως αυτά προβλέπονται για τα θερινά σινεμά.

Το 10ο Athens Open Air Film Festival ξεκινά πανηγυρικά τις φετινές του προβολές με ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό τριήμερο σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα προβληθεί η αγαπημένη πολλών θεατών «Jackie Brown» του Κουέντιν Ταραντίνο, την Παρασκευή 26 Ιουνίου το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ «Όλα για τη Μητέρα μου», για πολλούς το αριστούργημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, και το Σάββατο 27 Ιουνίου θα γιορτάσουμε τα 45 χρόνια από την πρεμιέρα του πιο διαχρονικού cult φαινομένου στην ιστορία του σινεμά, προβάλλοντας το θρυλικό «Rocky Horror Picture Show». Μουσικά mixtapes εμπνευσμένα από κάθε ταινία θα συνοδεύουν το κοινό πριν από τις προβολές.

Όλες οι προβολές είναι προσβάσιμες και με ελεύθερη είσοδο.

Πρόγραμμα τριημέρου:

Πέμπτη 25 Ιουνίου | 21:30

JACKIE BROWN (1997, 154’) του Κουέντιν Ταραντίνο

Παρασκευή 26 Ιουνίου | 21:30

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ (1999, 104’) του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και θα τη συνοδεύει το βανάκι του Pepper 96.6 με μουσικές εμπνευσμένες από το σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ, στην πρώτη του καλοκαιρινή έξοδο.

Σάββατο 27 Ιουνίου | 22:45

THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW (1975, 100’) του Τζιμ Σάρμαν
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Λεπτομέρειες και τις συνόψεις των ταινιών που θα προβληθούν, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα