back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής : 13 σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες μιλούν στον Αθήνα 9.84 για τη μεγάλη τους αγάπη

Διαβάστε επίσης

Κυριακή 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και ο ΑΘΗΝΑ 9.84 πρωτοστατεί σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, με αφιερώματα ψυχής.

13 σημαντικοί Ελληνες καλλιτέχνες συναντήθηκαν στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στην εκπομπή της Τασούλας Επτακοίλη «Τα δικά μας απογεύματα», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, πως οι μουσικοί είναι εδώ και η μουσική παραμένει ζωντανή.

Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες έδωσαν (με αλφαβητική σειρά ) τη δική τους απάντηση στο τι είναι για τους ίδιους η μουσική:

Ελευθερία Αρβανιτάκη: “Η μουσική είναι η παρέα μου,είναι η ανάσα μου. Η μουσική είναι δρόμος,είναι ξεφάντωμα,είναι και παρηγοριά. Η μουσική υπήρξε για μένα και συνεχίζει να είναι καλή μου φίλη. Η μουσική με οδήγησε και με οδηγεί σε μεγάλες συγκινήσεις.Είναι αυτό που λέμε σχέση ζωής!”

Παυλίνα Βουλγαράκη: “Η μουσική για μένα είναι μαγεία. Η πιο ισχυρή μορφή μαγείας.Θεωρώ ότι αγγίζει χορδές μέσα μας που δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν. Δίνει φτερά στη φαντασία μας ,νόημα στην ύπαρξή μας και μας φέρνει σε επαφή με το ιερό ,μας φέρνει σε επαφή με την ψυχή. Δεν μπορώ να φανταστώ μια ζωή χωρίς μουσική”.

Θέμης Καραμουρατίδης: “Το τι σημαίνει για μένα η μουσική, θα το σηματοδοτεί πάντα η πρώτη στιγμή που βρέθηκα μπροστά σε ένα πιάνο στα έξι μου χρόνια, όπου ξεκίνησε μια σχέση, άδολη, καθαρή και αγνή, χωρίς αναφορές, χωρίς κάποιον να μου λέει τι θα κάνω, χωρίς κάποια κοινωνική ανάγκη. Ημουν εγώ και ένα πιάνο και η αγάπη και η ευτυχία που ένιωθα παίζοντας διαδοχικά νότες πάνω σε αυτό. Αυτό για μένα είναι πάντα η μουσική, η πιό αγνή αγάπη”.

Βίκυ Καρατζόγλου: “Μουσική για μένα είναι ένας τρόπος έκφρασης, σκέψεων, συναισθημάτων. Μια κινητήριος δύναμη και όπως πολύ εύστοχα έχει πει ο Πλάτωνας “η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας.” Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα. Αυτό είναι μουσική!”.

Στέφανος Κορκολής:” Η μουσική για μένα είναι τα πάντα. Είναι οι ήχοι της θάλασσας ,του ανέμου ,το κελάιδισμα των πουλιών ,ακόμα και η εκφορά του λόγου. Ολα είναι μουσική. Σκεφτείτε αν όλα σταματούσαν, πως θα ήταν η ζωή μας”.

Κώστας Λειβαδάς: “Κάθε ημέρα για μένα είναι Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής. Τι θα είμασταν χωρίς τη μουσική. Ποιός θα ήταν ο καθρέπτης μας, ποιά η καθημερινή μας ισορροπία?.Με όλες τις τέχνες, αλλά ιδιαίτερα με τη μουσική, που είναι τόσο άμεση και καταλυτική, από την πρώτη στιγμή στις ζωές μας. Για μένα είναι το κλειδί του παραδείσου. Είναι μια υπόθεση εξ ίσου σοβαρή, με μια υπόθεση ζωής ή θανάτου. Καμία φορά και παραπάνω απο αυτήν. Αν δεν ξέρεις το ντορεμί, ίσως να μην τη βγάλεις καθαρή στις δυσκολίες της ζωής”.

Κώστας Μακεδόνας: “Η μουσική για μένα είναι η ονειρική παραλία που αφηνει η ψυχή το βλέμμα της να ταξιδέψει πέρα απο τον ορίζοντα”.

Κωστής Μαραβέγιας: “Η μουσική είναι το καταφύγιο, η παρηγοριά το βάλσαμο. Χωρίς τη μουσική η ψυχή είναι ορφανή. Χωρίς τη μουσική ο κόσμος είναι άδειος. Χωρίς τη μουσική, η ζωή είναι ελλειμματική”.

Μίνως Μάτσας: “Η μουσική είναι για μένα ο απόλυτος χώρος και χρόνος, όπου μπορώ να εκφράζομαι ,να κινούμαι ,να ονειρεύομαι, να ερωτεύομαι, να υπάρχω. Με άλλα λόγια είναι η προσωπική μου ουτοπία”.

Νατάσσα Μποφίλιου: “Η μουσική για μένα είναι λύτρωση, αποκάλυψη, ευτυχία, συντονισμός.Είναι ο τρόπος που ξέρω να εκφράζω καλύτερα τον εαυτό μου και όλα αυτά που νιώθω. Είναι το σημείο που χωράει όλες μου τις πλευρές και τις πιο σκοτεινές και τις πιο φωτεινές και τις πιο ένοχες και τις πιο δύσκολες. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να ακούω μουσική, χωρίς να βουτάω μέσα σε αυτή”.

Γιώτα Νέγκα: “Η μουσική για μένα είναι ζωή, συναίσθημα, χρώμα, ανθρωπιά, πολιτισμός,ευτυχία, αρμονία. Είναι ένα ταξίδι χωρίς τέλος στα εσώψυχά μου. Είναι ένα τρένο που με πάει στα όνειρά μου”.

Αλκηστις Πρωτοψάλτη: “Η μουσική είναι μια συνομιλία, μια παγκόσμια γλώσσα, που την μιλούν, την ακούν, την αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι. Η μουσική είναι βασική πηγή συναισθημάτων, ακόμα και σε διαφορετικές γενιές ανθρώπων. Είναι το κύριο μέσο έκφρασης, είναι ένα μέσο δυνατό, διεισδυτικό, αληθινό. Η μουσική σε βρίσκει σαν ωστικό κύμα, χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά και σε πετάει σαν πυροτέχνημα στον ουρανό. Με τη μουσική αναζητάς εκρηκτικά μείγματα, ιδανικές χημείες, μελωδίες, αρμονίες. ‘Ανθρωπος χωρίς μουσική, τοπίο χωρίς αέρα”.

Ελένη Τσαλιγοπούλου: “Μουσική για μένα είναι το ψωμοτύρι μου, χωρίς αυτό δεν μπορώ.Μουσική για μένα είναι και ένα αηδόνι που ακούω να τραγουδάει”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα