back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νάντια Γιαννακοπούλου στον Αθήνα 9.84: “Χρειάζεται πλήρης έλεγχος, διαφάνεια και λογοδοσία στα ποσά που έχουν δοθεί στα ΜΜΕ”

Διαβάστε επίσης

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μίλησε σήμερα στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στην εκπομπή “Ιχνογραφήματα” με τον Χρήστο Καπούτση.

*ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

“Θα ήταν τεράστιο λάθος να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε. Ουσιαστικά μπορεί να έχει κοπάσει ο πρώτος κύκλος της πανδημίας, όμως οι επιστήμονες θεωρούν βέβαιο ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, από το Φθινόπωρο και μετά. Βρισκόμαστε εν μέσω μιας ιδιαίτερα δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας. Μπορεί το πρώτο τρίμηνο η ύφεση για την Ελλάδα να μην ήταν τόσο μεγάλη ,όσο στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όμως δυστυχώς είναι δυσοίωνες οι προβλέψεις .Μπροστά μας έχουμε ένα οικονομικό τσουνάμι .Θεωρώ ότι οι εκλογές ,μέσα σε αυτό το κλίμα, θα ήταν διαλυτικές για τη χώρα μας .Δεν θα προσέφεραν καμία λύση” υπογράμμισε η κ. Γιαννακοπούλου. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ” το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο ,όποτε παρθεί τέτοια απόφαση. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές ” είπε χαρακτηριστικά .

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

” Υπάρχει πολύ μεγάλη αγωνία και δυσκολία. Στη Δυτική Αθήνα, όπου εκλέγομαι , τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ότι είναι στο βόρειο ή νότιο τομέα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα. Μπορεί να λειτουργούν τα μαγαζιά, όμως η αγοραστική κίνηση έχει μειωθεί σημαντικά. Υπάρχει μεγάλη ανεργία ,γιατί πολλά καταστήματα παραμένουν κλειστά .Τα καταστήματα εστίασης δεν λειτουργούν ,όπως λειτουργούσαν προ κορονοϊού. Πολλοί από τους εργαζόμενους δεν εισπράττουν ,λόγω της πανδημίας ,το ακριβές ποσό της πληρωμής τους” επισήμανε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Και συνέχισε λέγοντας: “Χρειάζεται ένα ισχυρό ενδιάμεσο πρόγραμμα ,προκειμένου να μπορέσουν και οι επιχειρήσεις να στηριχθούν, με τον όρο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί. Υπάρχει και το σημαντικό ζήτημα του τουρισμού, ο οποίος χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη ,μέχρι και τον Δεκέμβριο, που αναμένουμε να ξεκινήσουν οι εισροές των ευρωπαϊκών κονδυλίων” .

Ερωτηθείσα για τις προτάσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένου, για την αναδιάρθρωση της δικαιοσύνης ,σχετικά με τον διορισμό δικαστών η κυρία Γιαννακοπούλου υπογράμμισε: “Ως κοινοβουλευτική αρμόδια για τον τομέα της δικαιοσύνης στο ΚΙΝΑΛ θεωρώ ότι αδιαμφισβήτητα χρειάζεται μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της δικαιοσύνης” Είναι σαφές -πρόσθεσε- ότι υπάρχουν παθογένειες ετών ,από όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αλλά και από την προκαταρκτική επιτροπή της υπόθεσης NOVARTIS.

“Το θέμα της ανάδειξης των επικεφαλής των δικαστηρίων αποτελεί μείζον ζήτημα. Το ΚΙΝΑΛ έχει θέσει -εδώ και πολύ καιρό- συγκεκριμένες προτάσεις, ότι αυτό θα έπρεπε να γίνεται με αυξημένη πλειοψηφία, μέσα από τη Βουλή ,ώστε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία και η αυτονομία της ελληνικής δικαιοσύνης. Είναι μια τομή που θα μπορούσε να υλοποιηθεί, ώστε να δώσουμε μήνυμα ουσιαστικής μεταρρύθμισης” τόνισε.

Και συμπλήρωσε: “Πρέπει να υπάρξει πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση και στα ζητήματα που αφορούν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης. Είναι το μείζον αναπτυξιακό θέμα. Μια μεταρρύθμιση που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση ,από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, είναι ένας ευρύς διάλογος με τον νομικό κόσμο και μια ευρεία διακομματική συνεννόηση, ώστε να δοθούν λύσεις και να αποφασιστούν μεταρρυθμίσεις στο θέμα της απονομής της δικαιοσύνης. Τα μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα στη χώρα μας “κολλάνε” κατά κύριο λόγο στην απονομή της δικαιοσύνης”.

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με το ποσά που δόθηκαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η κυρία Γιαννακοπούλου τόνισε με έμφαση:  “Χρειάζεται πλήρης έλεγχος, διαφάνεια και λογοδοσία στα ποσά που έχουν δοθεί στα ΜΜΕ. Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα τον σχετικό κατάλογο στη δημοσιότητα. Ήδη υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση. Αυτά είναι ζητήματα που αγγίζουν τη λειτουργία της δημοκρατίας” κατέληξε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα