back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«What if it was you?» στο Flux Laboratory Athens για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Διαβάστε επίσης

Το Flux Laboratory Athens παρουσιάζει το χορευτικό έργο ‘WHAT IF IT WAS YOU?” µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Προσφύγων, το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Με τη συµµετοχή της Ιωάννας Τουµπακάρη και του Άντι Τζούµα, και σε χορογραφία της Μαρκέλλας Μανωλιάδη, η περφόρµανς αντλεί έµπνευση από το τραγούδι “Take Care” της δηµοφιλούς ερµηνεύτριας Imany. Μέσω της χορευτικής πράξης επικοινωνούµε ένα µήνυµα – κάλεσµα για ενθάρρυνση και ενότητα µεταξύ των ανθρώπων.

Το project έχει λάβει τη µορφή video dance σε σκηνοθεσία του Άντι Τζούµα και θα µεταδοθεί ελεύθερα µέσα από τις πλατφόρµες κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 20 Ιουνίου. Την ίδια ηµέρα, οι καλλιτέχνες θα χορέψουν ζωντανά µε τη συµµετοχή του κοινού σε διάφορες τοποθεσίες συµβολικής σηµασίας στο κέντρο της Αθήνας, και στο Flux Laboratory Athens.

Η οµάδα µας επιθυµεί να τιµήσει τη φετινή Παγκόσµια Ηµέρα Προσφύγων µέσα από ένα ιδιαίτερο momentum. Ορµώµενοι από την πρόσφατη αλληλεγγύη που επέδειξε η παγκόσµια κοινότητα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων να χειροκροτήσουν τους εργαζοµένους στον τοµέα της υγείας ως ένδειξη ευγνωµοσύνης κατά την περίοδο της πανδηµίας, καλούµε το κοινό να τραγουδήσει µαζί µας εκείνη την ηµέρα και, συµβολικά, να χειροκροτήσει ως χειρονοµία ανθρώπινης αλληλεγγύης και ενότητας.

Συντελεστές

Video: Άντι Τζούµα
Χορογραφία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Χορευτές: Ιωάννα Τουµπακάρη & Άντι Τζούµα
Μουσική: Imany, ‘Take Care’. Από του Άλµπουµ ‘The shape of the broken heart’ (2011). Time Records
Παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση: Cynthia Odier – Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Fluxum Foundation και του Flux Laboratory
Camera operator: Klaus Shehaj
Βοηθός: Φωτεινή Τζούµα

Σηµαντική πληροφορία: Σύµφωνα µε τις ισχύουσες οδηγίες που σχετίζονται µε την προστασία από την πανδηµία του Covid-19, παρακαλούµε το κοινό να παρακολουθήσει τις δράσεις φορώντας µάσκα για λόγους ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Flux Laboratory Athens, οι συµµετέχοντες ενθαρρύνονται να σταθούν περιµετρικά του κτηρίου, παρακολουθώντας το έργο από τις ανοιχτές πόρτες του. Για δηλώσεις συµµετοχής, παρακαλούµε επικοινωνήστε µέσω email: [email protected]

FLUX LABORATORY ATHENS

Το Flux Laboratory παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραµατίζεται συνεχώς µε νέες διαδικασίες δηµιουργίας και συνεργασίας. Ενθαρρύνει τις συνέργειες µµεταξύ φορέων του δηµόσιου, ιδιωτικού και επιχειρηµατικού τοµέα. Από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Ερευνητικός άξονας του καλλιτεχνικού του προγράµµατος είναι το Σώµα. Το Σώµα διερευνάται ως αναπόσπαστο εργαλείο καλλιτεχνικής δηµιουργίας, ως πηγή καταγραφής γνώσης και εµπειριών, αλλά και ως µια δυναµική που νοηµατοδοτεί τις έννοιες της συνοχής του κοινωνικού ιστού και της κοινότητας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης το 2002. Από το 2000 συνεργάζεται µε τις εξής οµάδες χορού: Λάθος Κίνηση του Κ. Μίχου, quasistellar της Αποστολίας Παπαδαµάκη, APOTOSOMA του Α. Φωνιαδάκη, Οκτανα του Κωνσταντίνου Ρήγου, Landscape της Ι. Πάραλη, µε την Πέρσα Σταµατοπούλου κ.ά.

Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Βρυξέλλες, Άµστερνταµ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλµη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Βενετία, Νάπολη, Σεούλ, Στουτγκάρδη, Φρανκφούρτη, Λυόν, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουµανία κ.ά. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί µε την οµάδα θεάτρου της Α. Μπρούσκου και την οµάδα θεάτρου «Omikron 2» του Σ. Σ. Τσακίρη. Έχει χορογραφήσει για την εφηβική οµάδα του Κέντρου µελέτης χορού Ντάνκαν «Αλδινες» και την Junior Hellenic Dance Co.. Ως βοηθός χορογράφου δούλεψε για την Παραολυµπιάδα Αθήνα 2004, στη Λυρική Σκηνή και στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Δίδαξε χορό και αυτοσχεδιασµό στην Ακαδηµία χορού και θεάτρου ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στη σχολή θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ και στο Kέντρο Mελέτης Χορού Ισ. Ντάνκαν. Από το 2013 είναι υπεύθυνη σπουδών του φυτωρίου στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Διδάσκει σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης και στην Επαγγελµατική σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Άντι Τζούµα σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα (2009-2012). Έκτοτε έχει δουλέψει µε διάφορους χορογράφους και οµάδες: τους Γιάννη Αντωνίου, Hannes Langolf, Ermira Goro, Κωνσταντίνο Ρήγο, Anton Lachky, CocoonDance Company, DV8 physical theatre. Από το 2015 άρχισε να δηµιουργεί δικά του έργα δίνοντας έµφαση στον τοµέα του κινηµατογράφου και των διαδικτυακών βίντεο. Η ταινία του µικρού µήκους «Normal Day» συµµετείχε σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στην Ευρώπη, κερδίζοντας βραβεία. Επίσης, επελέγη µαζί µε τον Χρήστο Ξυραφάκη να χορογραφήσουν ένα νέο έργο για το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Ιδρύµατος Ωνάση για τη σεζόν 2018.

Η Ιωάννα Τουµπακάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε µε άριστα από τη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School. Έχει συνεργαστεί µε διάφορους χορογράφους και σκηνοθέτες σε παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως µε τους Αντώνη Φωνιαδάκη, Κωνσταντίνο Ρήγο, Έφη Μπίρµπα, Γιάννη Κακλέα, οµάδα Yelp, οµάδα Πρόσχηµα, οµάδα Ζήτα, Nova Melancholia. Κατέχει µαύρη ζώνη στο παραδοσιακό κουνγκ φου και πτυχίο προπονήτριας από τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού. Το 2016 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Κινέζικης Πάλης που διεξήχθη στην Ιταλία. Διδάσκει σύγχρονο χορό και κουνγκ φου σε επαγγελµατίες και ερασιτέχνες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα